Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SMALLTOWN ROMEOS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1999 - 2004

Genre

alt. country, Americana, rock

Smalltown Romeos

Engelstalige alt. countryband uit Brabant rond singer-songwriter Eric van Dijsseldonk. Hoewel de band door de pers zeer gewaardeerd wordt, blijft de echte doorbraak uit. In 2004 valt dan ook het doek voor de Smalltown Romeos.
Volledige biografie...

Bezetting

Eric van Dijsseldonk   gitaar, zang
Gabriël Peeters   drums, zang

Overige muzikanten

Geurt Engelsman   basgitaar
Joost Botman   gitaar, toetsinstrumenten
Willem Van Wordragen   basgitaar, zang
Louis van Empel   gitaar

Biografie Smalltown Romeos

Engelstalige alt. countryband uit Brabant rond singer-songwriter Eric van Dijsseldonk. Hoewel de band door de pers zeer gewaardeerd wordt, blijft de echte doorbraak uit. In 2004 valt dan ook het doek voor de Smalltown Romeos.

1999

De Eindhovense Smalltown Romeos winnen de Amterdamse Winston Popprijs. De band valt op door het prettige geluid dat een kruising is tussen The Jayhawks en The Beatles. Eric van Dijjseldonk (The Revolvers) en Gabriël Peeters zijn de blikvangers van de groep. Louis van Empel maakt dan ook nog deel uit van de band. Er volgen optredens in Zwitserland en Italië. In het Nederlandse popcircuit werkt de band aan de live-reputatie. Er verschijnt een naamloze mini-cd.

2000

Na het verschijnen van de mini-cd neemt Munich Records de band onder contract. De eerste volwaardige cd Smalltown Romeos verschijnt. Van Dijsseldonk en Peeters zijn dan de twee nog overgebleven leden. Van Empel concentreert zich op zijn eigen band Louis! (later Little Louis). Peeters en Van Dijsseldonk zijn in de loop der jaren overigens graag geziene gasten bij de activiteiten van Van Empel.

Little Louis

2001

Het gaat redelijk goed met Smalltown Romeos. De band speelt op Bevrijdingspop in Utrecht en krijgt veel aandacht. De single She Looks Like Jodie Foster kan, net als de voorganger Love To You Now, op goede kritieken rekenen.

2002

Bij V2 verschijnt het tweede album van de band, Superfiction. Willem van Wordragen komt de band versterken, waardoor de sound, vooral live, nog beter wordt. De plaat wordt geproduceerd door Wouter Planteijdt (Sjako!). Met de Strietbiets, een blazersgroep uit Valkenswaard, wordt in de carnavalsperiode een nummer opgenomen. Verder werkt Van Dijsseldonk mee aan het album Keep It Coming van JW Roy.

JW Roy Sjako!

2003

De band tourt met Van Dik Hout. De single Superman Or Charlie Brown, afkomstig van Superfiction, wordt door diverse media opgepikt. In de Outlaw 41 van Kink FM komt de plaat tot de vijfde plek. Ook de bijbehorende videoclip is veelvuldig te zien op de regionale televisie. Remember To Forget wordt in het najaar uitgebracht. Het blijkt de laatste single van de groep te zijn.

Van Dik Hout

2004

In mei van het jaar valt de groep uit elkaar. Eric van Dijsseldonk gaat solo verder. In 2004 brengt hij de plaat 33 1/3 uit. In 2007 brengt hij een Nederlandstalige plaat uit. Gabriël Peeters wordt studiomuzikant en producer. Hij werkt o.a. voor Bennie Jolink, Dijsseldonk en JW Roy. Zowel Peeters als Dijsseldonk spelen nog regelmatig met Louis van Empel, daarnaast is Dijsseldonk met enige regelmaat te zien en te horen bij het project Songwriters Unlimited, met Eric Devries, BJ Baartmans en Van Empel.

Bennie Jolink Dijsseldonk

Discografie Smalltown Romeos

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Smalltown Romeos

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer