Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SOLO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Solo

Periode

2004 - 2012

Genre

singer-songwriter

Solo

Anders dan de naam doet vermoeden begint Solo als het duo Michiel Flamman (J Perkin) en Simon Gitsels. Hun debuutalbum Songs 'n Sounds bevat ingetogen Engelstalige popliedjes. Vanaf 2008 gaat Flamman solo als Solo verder.
Volledige biografie...

Bezetting

Michiel Flamman   gitaar, zang

Overige muzikanten

Rowin Tettero   drums
Simon Gitsels   achtergrondzang, toetsinstrumenten
Reyer Zwart   basgitaar, gitaar, mandoline, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1988   Thomas Azier
2000   Martijn Groeneveld
2004   Mindmenders
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Solo

Anders dan de naam doet vermoeden begint Solo als het duo Michiel Flamman (J Perkin) en Simon Gitsels. Hun debuutalbum Songs 'n Sounds bevat ingetogen Engelstalige popliedjes. Vanaf 2008 gaat Flamman solo als Solo verder.

2004

Perkin houdt op te bestaan als band. Onder de naam Solo tekent Michiel Flamman samen met Simon Gitsels een contract bij het label Excelsior. Hun eerste Soloplaat is het album Songs 'n Sounds dat op 16 augustus uitkomt. De plaat is geproduceerd door Martijn Groeneveld en bevat gastbijdragen van o.a. Minco Eggersman (at the close of every day), Rowin Tettero (Mindmenders) en Marg van Eenbergen (Seedling). Solo krijgt in november een Essent Award. Live wordt het duo bijgestaan door Rowin Tettero (drums) en Reyer Zwart (bas, gitaar, zang, toetsinstrumenten, mandoline).

at the close of every day Martijn Groeneveld Mindmenders Perkin Reyer Zwart Seedling

2005

Solo Solo staat in januari op Noorderslag. Na een try-out in Ekko te Utrecht op 25 februari gaat Spinvis in het voorjaar op tournee langs Nederlandse theaters met het programma Lotus Europa. Solo reist mee als voorprogramma. Eind april gaat Solo de studio in voor de opnamen van het tweede album. In november worden de opnamen afgerond. Voorproefjes van het album zijn onder meer te horen tijdens de 2 Meter Sessie die begin december wordt uitgezonden door KinkFM. Solo levert met een versie van de Pingpongsong een bijdrage aan de compilatie We Hebben Maar Een Paar Minuten Tijd: Een Hommage Aan Herman Van Veen.

Herman van Veen Spinvis

2006

Solo Het tweede album Solopeople bevat elf radiovriendelijke nummers. De cd komt uit in januari. De recensies zijn over het algemeen zeer lovend. Optredens volgen, waaronder in de populaire televisieprogramma's De Wereld Draait Door op Nederland 3 en Barend & van Dorp. De single Come Back To Me bevat twee nummers die niet op album staan: The Worst Time en Making Of Come Back To Me. Op 25 maart, 1 april en 8 april speelt Solo drie zaterdagavonden achter elkaar in Ekko te Utrecht. Elke avond is verschillend samengesteld en er zijn gastoptredens van onder meer Do The Undo, Brown Feather Sparrow en het Belgische Woodface. Fans van Solo kiezen in april voor het liedje Over The Country als volgende single. In september volgt de single Opportunities. Tijdens Lowlands in augustus speelt Solo zowel op de vrijdag als op zaterdag.

2007

Tijdens het rondtrekkende theaterfestival De Parade speelt Solo het programma De Stratemaker Op Zee met liedjes van o.a. Willem Wilmink en Hans Dorrestijn uit de jeugdserie De Stratemakeropzeeshow van de VARA. Het duo wordt aangevuld met Roosbeef, Tjeerd Bomhof (Voicst), Maurits Westerik (Gem) en Anne Soldaat (Do-The-Undo).

Do-The-Undo Gem Voicst

2008

Solo is weer solo wanneer Michiel Flamman zonder Simon Gitsels naar San Francisco reist om daar in de Tiny Telephone studio een derde album op te nemen met producers Scott Solter en Aaron Prellwitz (o.a. The Mountain Goats, Death Cab For Cutie, Spoon). Nog voor het verschijnen van Before We Part (november) werkt Solo al aan een vervolgalbum.

2010

In april vertrekt Michiel Flamman naar Salvador in Brazilië om daar in het kader van het project In A Cabin With in samenwerking met diverse lokale musici aan de kust te werken aan een 'old school' surfplaat. Het album wordt in juni in Ierland afgemaakt rond het Sea Sessions Surf and Music Festival in Bundoran, Donegal.

2011 - 2012

Michiel Flamman werkt aan A Tunnel To Oslo, een project vernoemd naar een tunnel in zijn huidige woonplaats Berlijn. De muzikant verwerkt invloeden van muziek waar hij in zijn tienerjaren naar luisterde, zoals de donkere popexperimenten van Coil, Foetus (JG Thirlwell) en Shock Headed Peters. Voor de songs van A Tunnel To Oslo werkt hij met onder anderen Pim van de Werken (Silence Is Sexy), Marinus de Goederen (a balladeer) en Matthijs Kievit van Woods on Fire. Daarnaast werkt hij met de ook in Berlijn woonachtige Bart Constant (Rutger Hoedemaekers). Flamman en De Goederen doen in mei een korte gezamenlijke tournee door Nederland waarbij Flamman een laatste keer terugkijkt op zijn carrière met Solo.

a balladeer Bart Constant Silence is Sexy

2013

Flammans Berlijnse project krijgt de naam Unterwelten. In oktober verschijnt de eerste track Boxing The Compass. Het eerste optreden van Unterwelten is tijdens het festival Let's Get Lost in Zwolle op 26 oktober.

Unterwelten

Discografie Solo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Solo

Audio/Video Solo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer