Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

STEVIE ANN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Stevie Ann

Periode

24-06-1986 - heden

Genre

country, folk, pop, pop/rock, singer-songwriter, zang

Online

Facebook
Officiële website

Stevie Ann

Getalenteerde muzikante en componiste uit het Limburgse Roggel.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2005   Arno Guveau
2005   Tren van Enckevort
2007   Charles Nagtzaam
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Stevie Ann

Getalenteerde muzikante en componiste uit het Limburgse Roggel.

2005 - 2006

Stevie Ann Stéphanie Struijk (Roggel, 24 juni 1986) breekt in 2005 landelijk door met haar debuutalbum Away From Here, wat haar een Essent Award oplevert. In januari 2006 staat zij op 18jarige leeftijd al op Noorderslag. In februari krijgt Stevie Ann een Zilveren Harp (een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars). Zij is al regelmatig te zien op de Nederlandse televisie (RTL Boulevard, Barend & Van Dorp, Bussiness Class) waarbij vergelijkingen met Norah Jones worden gemaakt. Op haar debuutalbum is een mix te horen van pop, country, folk en jazz. De single The Poetry Man behaalt begin 2006 de hitparade.

2007 - 2011

Stevie Ann Stevie Ann studeert af aan de Rock Academie. Ze treedt op met haar begeleidingsband The Dreamstealers, bestaand uit Arno Guveau (drums en percussie), Len David (gitaar) en Coen van Dam alias CoolVandamme (bas en piano). Haar tweede album Closer To The Heart (september 2007) is nog persoonlijker dan het debuut. De single What Goes On is de titelsong van de Nederlandse speelfilm First Mission (maart 2010). Stevie Anns derde album Light Up (mei 2010) wordt geproduceerd door de Amerikaan Mitchell Froom (o.a. Sheryl Crow, Randy Newman, Crowded House). Na een theatertournee in het voorjaar van 2010 volgt vanaf oktober de clubtournee Light Up. Het dubbelalbum Live & Acoustic (november) bevat een registratie van een concert van Stevie Ann & The Dreamstealers in het Munttheater Weert op 4 januari 2007 en akoestische songs opgenomen met Arno Guveau in de Oakfield Studios te Newport, Wales. In oktober en november 2011 sluit de zangeres de Nederlandse theatertournee met Light Up af, gevolgd door een tour van twee weken door Duitsland met de Amerikaanse zangeres Vonda Shepard en de Australische singer-songwriter Jaimi Faulkner.

The Dreamstealers

2012 - 2013

In het voorjaar van 2012 reist de zangeres naar Los Angeles waar ze enkele optredens verzorgt. Opnamen voor haar volgende album vinden plaats in de Band House Studios, North Hollywood. David Immerglück (o.a. Counting Crows) is een van de locale gastmuzikanten. Tijdens haar Nederlandse tournee Inspirations (Songs From Heroes) vertolkt Stevie Ann in najaar 2012 liedjes van haar inspiratiebronnen, zoals The Isley Brothers, The Beatles, Joni Mitchell, Bob Dylan, Harry Nilsson, Carole King en Britney Spears. De zangeres speelt voor de speelfilm Alles Is Familie (november 2012) een kort rolletje in een scène met acteur Thijs Römer. De scène wordt opgenomen in New York. Stevie Ann levert gastbijdragen op twee liedjes van het album The Kitchen Recordings Series 2 van singer-songwriter iET. Na een optreden in Hotel Cafe, Los Angeles op Valentijnsdag 2013, vindt op 20 maart 2013 in Paradiso, Amsterdam de officiële presentatie plaats van het vierde studioalbum California Sounds. Stevie Ann speelt een nummer mee met Christopher Green uit Horst tijdens zijn openingsoptreden op Pinkpop. In de zomer keert ze weer terug naar de Verenigde Staten voor optredens, ze is onder meer te zien op 28 september in een televisieoptreden en tijdens een liefdadigheidsconcert in Minneapolis. Haar theatertournee gaat op 5 oktober van start in Ede.

Discografie Stevie Ann

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Stevie Ann

Audio/Video Stevie Ann

Video Stevie Ann

Stevie Ann feat. Jonathan...
Stevie Ann feat. Jonathan Jeremiah - I believe in Love
Stevie Ann - Dirty Feelin...
Stevie Ann - Dirty Feelings (official video)

Audio Stevie Ann

Easy Alt
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Stevie Ann feat. Jonathan Jeremiah - I believe in Love

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer