Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

STRAF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2005 - heden

Genre

folk, Nederlandstalig, polka, wereldmuziek

Online

Officiële website

Straf

Nederlandstalige band uit Brabant die Brabopop of polderpolka maakt en, volgens hun MySpace-pagina, hun inspiratie halen bij zowel Tom Waits, Jacques Brel, en Krang als De Kift.
Volledige biografie...

Bezetting

Kees Swanenberg   drums
Pill van Kempen   gitaar, zang
Wannes Rombouts   basgitaar, zang
Jeffrey Willems   gitaar, zang
Peter Dupont   accordeon, saxofoon, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Robert Verhoeven   accordeon, zang
Rob van Veenendaal   basgitaar, zang

Biografie Straf

Nederlandstalige band uit Brabant die Brabopop of polderpolka maakt en, volgens hun MySpace-pagina, hun inspiratie halen bij zowel Tom Waits, Jacques Brel, en Krang als De Kift.

2005 - 2009

Tijdens een jamsessie in Café de Palm in den Bosch ontstaat het idee voor de band Straf. In maart 2007 verschijnt hun eerste, 5-track, cd, Zinkend Schip. In juni 2007 wordt de cd uitgeroepen tot demo van de maand in muziekblad Fret. In 2008 verzorgt de band de muziek bij de theatervoorstelling Kuifkop, Stripfiguren Pissen Niet van de jonge regisseur Erik Willems. Straf neemt het debuutalbum Pompen Of Verzuipen (2008) met Remko Schouten op in de IJland Studio te Amsterdam. Op 15 januari 2009 komt Straf na zes dagen fietsen aan in Groningen; tijdens EuroSonic/Noorderslag doorkruisen ze dan al spelend op een boerenkar het centrum van de stad. Rob van Veenendaal (basgitaar, zang) verlaat de groep en wordt vervangen door Wannes Rombouts. Straf krijgt een compositiebeurs van het Nederlands Fonds Voor Podiumkunsten die gebruikt wordt voor het ontwikkelen van nieuw materiaal. Peter Dupont (sax, accordeon, zang) en Robert Verhoeven (accordeon, zang) zijn tevens actief in Dansman 3. Kees Swanenberg (drums) maakt in z'n eentje experimentele muziek onder de naam Provo-case. Dupont, Swanenberg en Leon van Egmond (trombone, mondharmonica) spelen ook in Les Hommes Perdus, de begeleiders van de van oorsprong Canadese chansonnière Nathalie Mattheau.

2010 - 2013

Voor de EP Vraatzucht (2010) gaat de band naar de Larger Than Live Studio in Tilburg. Straf speelt in 2010 op diverse zomerfestivals, onder meer in Nijmegen en Loon op Zand. Op 3 juli staat de band in de finale van Volgspot Open podium op Radio 2. De band doet ook literaire (muziek)festivals aan, zoals in 2011 in Veldhoven (mei) en Vurige Tongen in Ruigoord, nabij Amsterdam (juni). Op 31 maart 2013 gaat in een uitverkochte Toonzaal te ‘s-Hertogenbosch de intieme muziektheatervoorstelling WLADIWOSTOK! in première, onder regie van tekstschrijver Lucas Kastelijn. In de voorstelling ondernemen de bandleden een ondergrondse expeditie naar het koude Siberië.

Remko Schouten

Discografie Straf

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Straf

Audio/Video Straf

Video Straf

STRAF - WLADIWOSTOK - Moe...
STRAF - WLADIWOSTOK - Moe van de Vlakte
Straf "Fanfare van het bi...
Straf "Fanfare van het bijstere spoor"
Straf "Polderpolka" Promo...
Straf "Polderpolka" Promovideo
Straf: Heilige Antonius
Straf: Heilige Antonius
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Straf "Polderpolka" Promovideo

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer