Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

STRANGE ATTRACTOR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Strange Attractor

Periode

2004 - heden

Genre

jazz, lounge, nu soul

Online

Officiƫle website

Strange Attractor

Strange Attractor wordt in 2004 opgericht door Niels van Hoorn (Legendary Pink Dots) en Richard van Kruysdijk (Sonar Lodge, Phallus Dei). Ze brengen in 2004 en 2006 hun eerste twee albums uit met donkere, elektronische en loungy tracks. Samen met derde bandlid Marie-Claudine Vanvlemen (Sonar Lodge) tourt de groep regelmatig ...
Volledige biografie...

Bezetting

Niels van Hoorn   fluit, klarinet, saxofoon, synthesizer
Richard van Kruysdijk   drums, producer
Marie-Claudine Vanvlemen   synthesizer, zang

Genoemd in de biografie van

2005   Legendary Pink Dots
2005   Szense

Biografie Strange Attractor

Strange Attractor wordt in 2004 opgericht door Niels van Hoorn (Legendary Pink Dots) en Richard van Kruysdijk (Sonar Lodge, Phallus Dei). Ze brengen in 2004 en 2006 hun eerste twee albums uit met donkere, elektronische en loungy tracks. Samen met derde bandlid Marie-Claudine Vanvlemen (Sonar Lodge) tourt de groep regelmatig door Europa. Strange Attractor werkt voor 2008 aan een album met gastbijdragen van David J (ex-Bauhaus), Winston Tong (ex-Tuxedomoon), Graham Lewis (Wire), Richard Sinclair (Caravan) en Peter Christopherson (Coil, Throbbing Gristle). David J en Graham Lewis doen weer mee op het derde album Anatomy Of A Tear (2011) waar ook bijdragen op zijn te vinden van zangeres Jarboe (ex-Swans) en Blaine L. Reiniger (Tuxedomoon).

Discografie Strange Attractor

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Strange Attractor

Audio/Video Strange Attractor

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer