Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SUIT AND TIE JOHNS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Suit And Tie Johns (2017)

Periode

2011 - heden

Genre

psychedelica, rock

Suit And Tie Johns

Suit And Tie Johns uit Nijmegen is een 'psychedelic garage disco-blues band', zoals de band zichzelf omschrijft op de eigen website.
Volledige biografie...

Bezetting

Xavier Teerling   gitaar
Nick van den Eertwegh   gitaar, zang
Paul Alstein   drums
Teun Gruijters   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2014   The Kevin Costners

Biografie Suit And Tie Johns

Suit And Tie Johns uit Nijmegen is een 'psychedelic garage disco-blues band', zoals de band zichzelf omschrijft op de eigen website.

2011

Gitarist/zanger Nick van den Eertwegh komt uit Deze, de Nederlandstalige gitaarband met Henk Koorn van Hallo Venray. Samen met bassist Teun Gruijters en drummer Paul Alstein vormen zij in 2011 Suit and Tie Johns.
Het trio speelt een mix van psychedelische sixtiesrock geïnspireerd door The Velvet Underground, Them en Syd Barett en moderne psychedelica in de lijn van Ty Segall, White Fence en Black Rebel Motorcycle Club. Leunend op standvastige drumgrooves wordt melodieuze lijzige zang afgewisseld met echoënde gitaarsolo's waarbij het fuzzpedaal stevig ingetrapt wordt.

Deze Hallo Venray

2012 - 2013

Het debuutalbum Paul wordt najaar 2012 opgenomen met producer Henk Jonkers (o.a. Fatal Flowers, Hallo Venray) en 16 maart 2013 uitgebracht op 180 gram vinyl. De presentatie vindt plaats in Merleyn in thuisstad Nijmegen. De band wordt dan al enige tijd op het podium versterkt door gitarist Xavier Teerling. Een maand later staat de band op Oranjepop Nijmegen. Naast het voorprogramma van White Fence in 013, Tilburg speelt de band in mei op Bevrijdingsfestival Wageningen en het Amsterdamse festival Indiestad. Suit And Tie Johns staat in de zomer onder meer geprogrammeerd op het Groningse Noorderzon Festival en Incubate in Tilburg. In het najaar van 2013 maakt Suit And Tie Johns onderdeel uit van het rondreizende popfestival Popronde waarbij de band onder meer in oktober de afsluitende act is tijdens de after party in de Groningse rockclub Vera.

2014

In januari 2014 keert de groep terug naar Groningen voor een optreden op het festival Noorderslag.

2017

Begin 2017 werken zanger liedjesschrijver Nick Crouwell en multi-instrumentalist Teun Gruijters samen met Hallo Venray frontman Henk Koorn aan nieuw materiaal.

Discografie Suit And Tie Johns

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Suit And Tie Johns

Audio/Video Suit And Tie Johns

Video Suit And Tie Johns

Suit And Tie Johns - Romain
Suit And Tie Johns - Romain
Suit and Tie Johns - Wage...
Suit and Tie Johns - Wageningen, Bevrijdingsfestival 5 mei 2013
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Suit And Tie Johns - Romain

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer