Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SUN CAGED

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Sun Caged

Periode

1999 - heden

Genre

metal, progressieve rock

Online

Officiële website

Sun Caged

Progressieve metalgroep met ondermeer leden uit Within Temptation en Lemur Voice die elementen uit jazz, death metal, trash en ambient verwerken in de muziek. Vanaf 2004 neemt de van oorsprong Amerikaanse Paul Adrian Villareal de vocalen voor zijn rekening. Voormalige zanger André Vuurboom duikt in 2005 op in de door ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marcel Coenen   gitaar
Roel van Helden   drums
Paul Adrian Villareal   gitaar, zang
René Kroon   toetsinstrumenten
Daniel Kohn   basgitaar

Overige muzikanten

Joost van den Broek   toetsinstrumenten
Dennis Leeflang   drums
André Vuurboom   zang
Rob van der Loo   basgitaar, Chapman stick
Sascha Burchardt   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1986   Marcel Coenen
1993   Lemur Voice
1997   Within Temptation
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Sun Caged

Progressieve metalgroep met ondermeer leden uit Within Temptation en Lemur Voice die elementen uit jazz, death metal, trash en ambient verwerken in de muziek. Vanaf 2004 neemt de van oorsprong Amerikaanse Paul Adrian Villareal de vocalen voor zijn rekening. Voormalige zanger André Vuurboom duikt in 2005 op in de door hem geformeerde groep Sphere Of Souls. Eind april doet bassist Rob van der Loo zijn laatste optreden met de band. Roel Vink is zijn vervanger. Eind maart 2007 verschijnt het tweede album Artemisia. Vanaf december 2009 neemt Daniel Kohn de Duitse progressieve metalband Vanilla Rex de baspartijen voor zijn rekening. In maart 2010 gaat Sun Caged de studio in voor het derde album The Lotus Effect waarop onder meer invloeden zijn te horen uit salsa en dance.

Discografie Sun Caged

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sun Caged

Audio/Video Sun Caged

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer