Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SUZAN SEEGERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Suzan Seegers in 2011

Periode

13-11-1980 - heden

Genre

dialectpop, luisterlied, musical

Online

Officiële website

Suzan Seegers

Musicalster Suzan Seegers breekt in 2007 door dankzij haar deelname aan de finale van de talentenjacht Op Zoek Naar Evita bij de Avro. Ze behaalt daarbij de tweede plaats met haar uitvoering van Een Nieuw Leven uit de musical Jekyll & Hyde. Tijdens haar studie in de richting Muziektheater aan ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2011   Gé Reinders
2013   Toon Hermans

Biografie Suzan Seegers

Musicalster Suzan Seegers breekt in 2007 door dankzij haar deelname aan de finale van de talentenjacht Op Zoek Naar Evita bij de Avro. Ze behaalt daarbij de tweede plaats met haar uitvoering van Een Nieuw Leven uit de musical Jekyll & Hyde. Tijdens haar studie in de richting Muziektheater aan het Fontys Conservatorium te Tilburg speelt ze in 2003 al een rol in een musicalproductie, als Hilletje in Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Mijnheer?, gevolgd door een bijdrage aan de Joop van den Ende-productie My Fair Lady. De deelname aan Op Zoek Naar Evita levert Seegers de rol op van Cosette in Les Misérables. In deze musical is ze vanaf de première op 20 april 2008 tot en met 22 februari 2009 te zien in de theaters. Meerdere musicals en liedjesprogramma's volgen, zoals haar rol als Kleine Eefje in Urinetown (John Kraaijkamp Musical Award 2010 voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Productie), deelname aan Sonneveld Voor Altijd (2009-2010), als Engel Rafaël in De Engel Van Amsterdam (2011) en als Tom Poes in De Nieuwe IJstijd (2012). De zangeres werkt parttime als assistente bij een kindertandarts en gaat op tournee met haar eerste eigen theatershow SuuS (2011). De show is een afwisselende verzameling intieme en persoonlijke liedjes in het Limburgse dialect, afgewisseld met humoristische intermezzo's. De zangeres schrijft vrijwel alle nummers met de Limburgse liedjesmaker en schrijver Gé Reinders, die tevens haar debuutalbum produceert. Seegers draagt de cd SuuS (september 2012) op aan haar exen. In het najaar van 2013 is de musicalactrice te zien in een solovoorstelling die compleet gewijd is aan Toon Hermans. Daarna bereidt ze zich voor op de hoofdrol van Mus in de muziekkomedie Little Voice (2014).

Discografie Suzan Seegers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Suzan Seegers

Audio/Video Suzan Seegers

Video Suzan Seegers

Suzan Seegers - Op zoek n...
Suzan Seegers - Op zoek naar Evita - Hij speelt een spel
Suzan Seegers Eindexamen ...
Suzan Seegers Eindexamen 2003 deel 2
Suzan Seegers wint een Mu...
Suzan Seegers wint een Musical Award
Ge Reinders en Suzan Seeg...
Ge Reinders en Suzan Seegers - Leed van mien leave
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Suzan Seegers wint een Musical Award

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer