Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SVEN HAMMOND SOUL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bron: officiële website

Periode

2006 - heden

Genre

instrumentaal, rhythm & blues, soul, soul jazz

Online

Website

Sven Hammond Soul

Sven Hammond Soul is de soulband rondom Hammond-organist Sven Figee, geïnspireerd door Jimmy McGriff, Jimmy Smith en Jimi Hendrix.
Volledige biografie...

Bezetting

Sven Figee   orgel
Joost Kroon   drums
Tim Eijmaal   gitaar
Glenn Gaddum jr.   basgitaar

Overige muzikanten

Patty Gaddum   zang
Ivan Peroti   zang
Tom Beek   saxofoon
Rik Mol   trompet
Arjan Muusz   saxofoon
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2003   Glenn Gaddum jr.
2009   Sven Figee
2010   Mindmenders
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Sven Hammond Soul

Sven Hammond Soul is de soulband rondom Hammond-organist Sven Figee, geïnspireerd door Jimmy McGriff, Jimmy Smith en Jimi Hendrix.

2006 - 2008

De eerste opnamen van Sven Hammond Soul (met gitarist Tim Eijmaal, bassist Glenn Gaddum jr. en drummer Joost Kroon) zijn tijdens een optreden op 5 oktober 2006 in de Zwarte Ruiter te Den Haag. Daarna volgen optredens tijdens onder meer The Hague Jazz Festival (2007 en 2008) en het IJAZZ Festival in Amsterdam (2008).

2009 - 2010

Na de eerste single (op vinyl) Looking Up Turnin Round in oktober 2009 verschijnt in april 2010 het eerste studioalbum The Marmalade Sessions met gastbijdragen van de Britse zangeres Corrina Greyson, saxofonist Benjamin Herman en zangeres Sherry Dyanne. De band is dan inmiddels uitgebreid met de saxofonisten Tom Beek en Arjan Muusz en trompettist Rik Mol.

Benjamin Herman

2011

Op de single Hoopla! (mei 2011) is voor het eerst bandlid Patt Riley (Patty Gaddum) te horen. Op het tweede studioalbum The Apple Field (november 2011) maakt zanger Ivan Peroti zijn debuut als frontzanger in de band. Bernie Grundman (o.a. Michael Jackson, Prince en The Doors) tekent voor de mastering. The Apple Field bevat naast soul en jazz nu ook pop en rhythm & blues

2012

In juli 2012 staat Sven Hammond Soul op North Sea Jazz. Als Patt Riley zich gaat richten op haar solocarrière, wordt Jenny Lane (Jenny Willemstijn) de nieuwe zangeres. De groep een is de begeleidingsband van zangeres Shary-An. Zij is ontdekt bij het talentenprogramma The Voice of Holland. De zangeres is ook gastvocaliste bij concerten van de band. Dat is onder andere te zien op de dvd Live at Tivoli De Helling die in 2013 uitkomt.

2013

Bandleider Sven Figee is te zien als producer in het televisieprogramma Join The Beat.

Sven Figee

2014

Bron: officiële website Het derde studioalbum The Usual Suspects komt uit in februari. In tegenstelling tot eerdere albums neemt Ivan Perotti alle vocalen van het album voor zijn rekening.

Discografie Sven Hammond Soul

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sven Hammond Soul

Audio/Video Sven Hammond Soul

Video Sven Hammond Soul

Radio 538: Sven Hammond S...
Radio 538: Sven Hammond Soul & Shary-An - Six Feet Under (Live bij Evers Staat Op)
Sven Hammond Soul
Sven Hammond Soul
Sven Hammond Soul - Spinn...
Sven Hammond Soul - Spinning out
Sven Hammond Soul feat. B...
Sven Hammond Soul feat. Boris
Hoopla - Sven Hammond Sou...
Hoopla - Sven Hammond Soul featuring Patt Riley
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Sven Hammond Soul

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer