Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SWEET SIXTEEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1952 - heden

Genre

amusementsmuziek, meidengroepen, Nederlandstalig

Pseudoniemen

Sweeties

Sweet Sixteen

Meisjeskoor uit 't Gooi, dat gedurende twintig jaar grote successen boekt.
Volledige biografie...

Biografie Sweet Sixteen

Meisjeskoor uit 't Gooi, dat gedurende twintig jaar grote successen boekt.

1952

Het meisjeskoor Sweet Sixteen wordt opgericht door Lex en Mies Karsemeijer. Zij hebben tevens de leiding over het koor. Het repetoire bestaat uit vrolijke, frisse en romantische liedjes. De meisjes zingen voornamelijk in het Nederlands.

1953 - 1955

Het koor is zeer populair en treedt op in zalen en voor de radio.

1956

De debuut-EP Songparade nr. 1 verschijnt.

1957

De single Lazzarella wordt uitgebracht. Het nummer op de b-kant, Scapricciatiello, is een samenwerking met Willy Alberti. De single Ay, Ay, Olga is een co-productie met het duo Black & White. De Duitstalige single Songparade nr. 3 komt uit.

Black & White

1958

De single Wan Dé Wan Dé verschijnt. De b-kant, Welkom Hier, wordt gezongen door Caribbean Serenaders. Deel 4 van de Songparade is de volgende release.

1959

De tweede EP verschijnt: You're My Sunshine.

1960

De single Peter geniet een enorme populariteit. EP nummer drie, Verliefd Op Peter, verschijnt en wordt niet veel later gevolgd door het album When You Were Sweet Sixteen.

1961

De single Oh Tom komt uit.

1962

Songparade, de zoveelste EP, wordt gelanceerd.

1963

De singletjes Alleen Maar Jan en Wini Wini liggen in de winkels.

1964

Het compilatie-album 24 Tv-successen wordt uitgebracht.

1965

Peter Weet 't Beter is de volgende single van het koor.

1967

Na een korte release-stop, verschijnt de single Boudewijn. 24 Tv-successen wordt nog een keer uitgebracht.

1968

Felicidad is de laatste single van Sweet Sixteen.

1972

De Karsemeijers besluiten het koor op te heffen. Reden: er zijn minder radiouitzendingen waar het koor in kan zingen en dat is niet voldoende om te blijven bestaan. Op 9 en 10 september komen alle leden en oudleden bij elkaar in Lochem om zowel het twintigjarig bestaan als de opheffig van Sweet Sixteen te vieren. Sommige zangeressen gaan verder in Pro Musica, het nieuwe koor onder leiding van Lex Karsemeijer.

1974

Peter wordt gecoverd door Neerlands Hoop op hun elpee Hoezo Jeugdsentiment? Op een begeleiding die sterk doet denken aan Walk On The Wild Side van Lou Reed zingt Bram Vermeulen een homo-erotische versie.

Neerlands Hoop

1978

Radiopresentator Frits Spits doet meerdere malen een oproep om de oude ploeg weer bij elkaar te krijgen. Dat lukt. Vierentwintig van de 'oude' koorleden komen bij elkaar en zingen een paar liedjes in het tv-programma Showroom van de NCRV. Het reunie-optreden is zo'n succes, dat onder muzikale leiding van Ferry Wienneke onder de naam Sweeties een elpee wordt opgenomen, getiteld 'Cause We Were Sweet Sixteen. De plaat wordt geproduceerd door Peter Koelwijn en bevat Nederlands- en Engelstalige covers.

Ferry Wienneke Frits Spits Peter Koelewijn

1979

'Cause We Were Sweet Sixteen verschijnt in de zomer en wordt in een speciaal programma van de EO ten doop gehouden.

1980

De verzamelaar Peter En Andere Grote Successen wordt uitgebracht.

1996

De popklassieker Peter wordt aan de vergetelheid ontrukt door Jiskefet. De originele versie wordt voorzien van samples uit de televisieserie en op een dubbelsingle gezet met Hé Lullo. Het plaatje reikt tot de derde plaats van de hitparade.

Jiskefet

Discografie Sweet Sixteen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Sweet Sixteen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer