Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TORF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1975 - heden

Genre

dialectpop, folk

Online

Officiële website

Törf

De Groninger folkgroep Törf combineert Groningse volksmuziek met Groningse poëzie van dichters als Hans Elema, Siemon van Wattum, Jan Niehoff, Jakob Pieters Beukema en Jan Boer. De muziek is traditioneel met eigentijdse elementen door de arrangementen en de instrumentatie. Het geluid wordt bepaald door de mix van gitaren, doedelzakken, viool, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Eddy De Jonge   basgitaar, gitaar
Henk Scholte   zang
Gerda Kuiper   engineer
Geert Ridderbos   accordeon, fluit
Flip Rodenburg   blaasinstrumenten, doedelzak
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Sietske Bloemhoff   fluit, mondharmonica
Bert Ridderbos   snaarinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2003   Ygdrassil

Biografie Törf

De Groninger folkgroep Törf combineert Groningse volksmuziek met Groningse poëzie van dichters als Hans Elema, Siemon van Wattum, Jan Niehoff, Jakob Pieters Beukema en Jan Boer. De muziek is traditioneel met eigentijdse elementen door de arrangementen en de instrumentatie. Het geluid wordt bepaald door de mix van gitaren, doedelzakken, viool, accordeon, bas en zang. In het naslagwerk World Music, The Rough Guide wordt het album Törf Speelt Beukema uit 1998 uitgeroepen tot de beste cd met Nederlandse Volksmuziek. Zanger en verhalenverteller Henk Scholte presenteert voor Radio Noord het muziekprogramma Twij Deuntjes Veur Ain Cent.

Discografie Törf

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Törf

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer