Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TANGARINE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2007 - heden

Genre

bluegrass, country, folk

Online

Officiële website

Tangarine

Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks uit Assen. Hun verhalende folk- en gospelliedjes bevatten invloeden van onder anderen Bob Dylan, Simon & Garfunkel, The Beatles en Neil Young.
Volledige biografie...

Bezetting

Arnout Brinks   gitaar, zang
Sander Brinks   gitaar, zang

Overige muzikanten

Tom Charmes   basgitaar
Han Datema   dobro
Martine Stulp   viool
Floris de Vries   banjo
Bernard Gepken   mandoline

Genoemd in de biografie van

2010   Elly & Rikkert
2011   Tim Knol
2012   Knalland
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Tangarine

Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks uit Assen. Hun verhalende folk- en gospelliedjes bevatten invloeden van onder anderen Bob Dylan, Simon & Garfunkel, The Beatles en Neil Young.

1983 - 2008

Arnout en Sander Brinks worden op 16 augustus 1983 geboren in Lelystad. De broers groeien op in Assen en beginnen met het schrijven en componeren van liedjes, zichzelf begeleidend op akoestische gitaar. Hun heldere samenzang roept onvermijdelijk vergelijkingen op met Simon & Garfunkel. De broers vertolken tijdens optredens regelmatig liedjes van dit Amerikaanse duo. Ze treden op in huiskamers en op podia en festivals. Zo staat Tangarine in mei 2008 op het Drentse Bevrijdingsfestival in Assen en in augustus 2008 op de 31e editie van het christelijke Xnoizz Flevo Festival bij Apeldoorn . Het eerste albumbrengt een aantal platen uit via DRC Entertainment, een onafhankelijke uitgever gevestigd in Emmen. Na de single Come On Honey (Turn Turn) (2007) verschijnt in 2008 het album Between The Lines.

2009 - 2010

In 2009 verschijnt het album Fields Of Poetry (2009) en het album A Mystery That Binds Us, Still volgt een jaar later. Dat album bevat onder meer het nummer Robert dat is opgedragen aan Robert Willem Imker (1949-2001), Assens bekendste stadszwerver, ook bekend als Tokkel en ooit eerste gitarist van Herman Broods band The Wild Romance. Vergezeld door bevriende muzikanten treden de broers op als Tangarine & Friends, ook leveren ze een bijdrage aan het soloalbum van Elly Nieman. In het najaar van 2010 is Tangarine onderdeel van het rondreizende festival Popronde. Tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland 2010 in de categorie Singer/Songwriter eindigt het duo op de derde plaats. Op het vierde album Wintersongs (2010) werken ze samen met rond de vijftien verschillende muzikanten zoals saxofonist en fluitist Sjoerd Visser en zangeres Mariecke Borger.

Elly Nieman Herman Brood

2011

Tangarine in 2011 Na het verschijnen van Wintersongs ondernemen de broers vanaf januari 2011 met zijn tweeën de theatertournee In Stereo. Voor In Stereo ontvangen ze op 16 maart in Meppel de Drentse Talentprijs 2011, de prijs voor wie zich het meest heeft onderscheiden door een uitzonderlijke prestatie op het gebied van kunst en cultuur. Uit het juryrapport: 'Het duo speelt met melancholie en straalt een onschuld uit die overeenkomt met de jaren 50 en 60. De broers hebben dit doorgevoerd in mooie teksten en meerstemmige samenzang, maar ook in hun styling, van haardracht en kleding tot fotografie en decor. Met deze basis hebben de broers de kans om door te groeien tot een landelijk bekend duo.' Singer-songwriter Tim Knol ziet een optreden op de Rhythm & Blues Night in de Groningse Oosterpoort en nodigt Tangarine eind 2011 uit om als vaste supportact mee te reizen tijdens zijn clubtournee.

Tim Knol

2012 - 2013

Door toedoen van hun optreden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door op 2 februari 2012 belandt Wintersongs alsnog een week in de Albumlijst. Tangarine wordt benaderd door meerdere boekers en platenmaatschappijen. In het voorjaar touren ze door Europa, soms bijgestaan door My Bubba & Mi uit Zweden. De twee muzikanten nemen in studio Sing Sing te Metslawier een volgend album op dat voor april 2012 staat gepland, maar uiteindelijk niet zal verschijnen. Op de middag voor hun show op Noorderslag in januari 2013 tekent het duo een platencontract bij Excelsior. Tijdens hun optreden speelt Tangarine als band, begeleid door drummer Kees Schaper (o.a. Tim Knol), toetsenist Matthijs van Duijvenbode (o.a. Johan, Tim Knol) en contrabassist Reyer Zwart (o.a. Nynke Laverman, Alex Roeka, Anne Soldaat). Van Duijvenbode is samen met Frans Hagenaars producer van het vijfde album Seek & Sigh dat op 12 april 2013 verschijnt. Tangarine is 7 juli een van de acts tijdens De Wereld Draait Buiten, de eerste editie van het festival dat door De Wereld Draait Door wordt georganiseerd in het Westerpark in Amsterdam. De band is in het televisieseizoen 2013-2014 de huisband van het televisieprogramma.

Alex Roeka Anne Soldaat Frans Hagenaars Johan Nynke Laverman

2014

In augustus spelen zij op Lowlands waar zij ook hun nieuwe album Move On presenteren. Ook zingen zij op het festival een akoestische versie van de Happy Hardcore-classic Luv U More (Paul Elstak) bij het theaterprogramma Always Hardkoor van Caroline Borgers.

Paul Elstak

Discografie Tangarine

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tangarine

Audio/Video Tangarine

Video Tangarine

Tangarine "The wasted tim...
Tangarine "The wasted times" at the Tower Bridge Londen
Tangarine - Robert
Tangarine - Robert
Tangarine - Never To Rema...
Tangarine - Never To Remain (live @ Radio Mortale 21-02-2011)
Haarlem music sessions - ...
Haarlem music sessions - Tangarine: Into The Wide Open Sky
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Haarlem music sessions - Tangarine: Into The Wide Open Sky

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer