Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TASHA'S WORLD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tasha's World

Periode

2000 - heden

Genre

nu soul

Tasha's World

Soloproject van de Rotterdamse zangeres Natascha Slagtand. Op het podium brengt zij met een uitgebreide band een combinatie van hiphop, nu soul en jazz. In 2002 komt haar debuutalbum in Japan uit.
Volledige biografie...

Bezetting

Natasha Slagtand   zang

Overige muzikanten

Lovro Ravbar   saxofoon
Niza Udenhout   achtergrondzang
Glorya   achtergrondzang
John Gutterswijk   componist, toetsinstrumenten
Louk Boudesteijn   trombone
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1982   Shirma Rouse
1997   Satindra Kalpoe
2003   Bart Suèr
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Tasha's World

Soloproject van de Rotterdamse zangeres Natascha Slagtand. Op het podium brengt zij met een uitgebreide band een combinatie van hiphop, nu soul en jazz. In 2002 komt haar debuutalbum in Japan uit.

1974 - 1998

Natasha Slagtand (1974) wordt geboren in Rotterdam en groeit op in een muzikale familie. Haar vader is jazzmuzikant en speelt basgitaar. Door de muziek die ze thuis hoort, raakt ze beïnvloed door artiesten als Billy Holliday, Marvin Gaye, Curtis Mayfield en later Angie Stone en Jill Scott. Naar eigen zeggen leert ze eerder zingen dan praten. Vanaf haar zesde krijgt ze zangles en vanaf haar veertiende jaar begint zij serieus te zingen. Ze werkt vanaf dat moment met verschillende jazzcombo's, r&b meidengroepjes en zingt op een aantal houseproducties. In 1996 is zij te horen in het refrein van E-Life's debuutsingle Stacked With Honnors en speelt zij mee in de videoclip.

E-life

1999 - 2000

In 1999 begint Natasha te werken met producer en toetsenist John Keys (echte naam: John Gutterswijk). Keys heeft als tiener al drie keer op rij op North Sea Jazz gespeeld en was ooit op televisie te zien in de jeugdbigband The Junior Jazzers. Samen schrijven ze vier nummers en nemen die eind 2000 op in de The Flowerhouse studio's in Haarlem. Dat jaar zingt zij mee op de single Ziek van Def Rhymz. Tasha is ook één van de zangeressen van de hiphopformatie Flip da Scrip, met wie ze door onder andere Hongarije en Duitsland tourt. John Keys is medeoprichter van A.R.T.I.S.T., een muziekorganisatie voor o.a. trainingsprogramma's, workshops, festivals en muziek bij theaterproducties. A.R.T.I.S.T tekent in 1999 bij Sony Music Benelux waar Keys zich bezig houdt met talentscouting en het maken van demo's en muzikale presentaties.

Def Rhymz Flip da Scrip

2001

Natasha neemt de artiestennaam Tasha's World aan. Als zij wordt gevraagd op tournee te gaan door Nederland en Duitsland met het Amerikaanse r&b-duo Rough Endsz formeert zij een twaalfkoppige live-band. Intussen loopt men in Japan warm voor de Rotterdamse zangeres. Het nummer Paytime verschijnt bij het Japanse label Avex op de compilatie Soul Essentials. In de zomer speelt ze in Keulen tijdens Popkomm.

2002

In januari maakt Tasha's World veel indruk op het Noorderslag festival. Haar Britse manager Patrick Jacobs haalt haar naar Londen voor de opnamen van een cd. Daarbij wordt niets aan het toeval overgelaten; zo wordt het album geproduceerd door The Klinik Music Productions (o.a. bekend van Sarah Connor en Beverly Knight) en Full Crew Productions (bekend van hun remixen van o.a. Destiny's Child en Craig David). Intussen wordt de naam Tasha's World langzaam maar zeker bekender in Nederland. Op 22 en 23 februari verzorgt de band in Paradiso de afterparty van de Amerikaanse zangeres Jill Scott. De zangeres treedt op in het televisieprogramma Paradiso Life en wordt gevraagd voor het bevrijdingsfestival in Leeuwarden. Eind mei is zij samen met Relax de enige Nederlandse act op het Drum Rhythm Festival in Amsterdam. In Nederland wordt er met diverse platenmaatschappijen gesproken, maar dat levert vooralsnog niets concreet op. Dit in tegenstelling tot Japan: daar verschijnt 29 mei bij Avex haar debuutalbum Tasha's World. In juni wordt bekend dat Tasha's World één van de winnaars is van een Essent Award. Het levert de groep eind augustus een optreden op het Lowlands festival op. John Keys schrijft en produceert het nummer I Want It All op het album Face to Face van Edsilia Rombley.

Edsilia Rombley Relax

2003

Tasha's World tekent een platencontract bij Dome Records in Engeland, wat betekent dat zij haar cd-debuut in Nederland kan maken. Het album, dat naast nieuwe nummers ook tracks bevat van de in 2002 alleen in Japan verschenen cd, ligt in juni in de winkels. Tasha's World sleept op vrijdag 30 mei in Londen een prestigieuze EMMA-Award in de wacht. Ze wint deze prijs in de categorie "best world music act/production". De ceremonie vindt plaats in het Méridien Hotel en wordt op BBC 2 uitgezonden. De groep reist de wereld rond voor optredens in Eritrea, New York, North Sea Jazz, het London Jazz Cafe en voor de tweede maal op Noorderslag en het World Port Jazz festival. John Keys is co-producer van de door McDonald's gefinancierde single Laat Je Gaan van de jonge Nederlandse zangeres Maritza. De plaat behaalt de 23ste plaats in de Top 40.

2004

Tasha's World Begin januari wordt bekend gemaakt dat Tasha's World een Zilveren Harp heeft gewonnen. De zangeres speelt met haar band op Noorderslag. Op verzoek van de stichting Mensen In Nood schrijft Syb van der Ploeg van Spanner het nummer Find A Way dat hij samen met Tasha's World opneemt. De opbrengst van de single gaat naar Mensen In Nood. Tasha's World treedt op in Bulgarije (Sofia Jazz Peak), Zuid-Afrika (in mei op North Sea Jazz Cape Town) en tijdens het Bevrijdingsfestival op vier locaties in het land. Tasha's World treedt begin september op tijdens de allereerste editie van het Gospelfestival in de Bijlmer. De band werkt in de Phoenix Sounds Studio in het Londense Wembley aan het tweede album World Domination. Eén van de gasten hierop is de Engelse rapper TY, die genomineerd is voor de Britse Mercury Music Prize. Toetsenist John Keys produceert en componeert enkele nummers op het album Nextasy van de zangeres Leeloojamais uit Slovenië waaronder de single Ne Zameri Mi die op de eerste plaats belandt van de Sloveense hitparade.

Spanner

2005

Tasha's World De zangeres sluit eind maart een licentieovereenkomst met PIAS. Haar tweede album World Domination wordt in mei door deze platenmaatschappij uitgebracht. Op 4 oktober, tijdens Friends For Warchild in Ahoy', zingt Tasha's World samen met Marco Borsato het duet Vlinder. Tussen 14 en 22 december is de zangeres samen met Brainpower te zien tijdens Dommelsch Dubbel Dutch Pop-Up, een serie gratis toegankelijke concerten in Dommelsch Café's in Nederland. Het repertoire bestaat uit bekende Engelstalige duetten die speciaal voor Dubbel Dutch zijn vertaald en gezongen in het Nederlands, waaronder Crazy In Love van Beyonce & Jay-Z en Walk This Way van Run-DMC & Aerosmith. Tasha's World wint op 5 december in Hilversum in de categorieën beste urban album en beste live performance tijdens de uitreiking van de eerste editie van de UrbanIsU Awards.

Brainpower Marco Borsato

2006

De zangeres presenteert vanaf maart elk dinsdag op Lijn5.com haar radioshow The Soul Of Tasha's World.

2007

World Domination wordt ook in Frankrijk uitgebracht. Tasha's World werkt aan haar derde album en neemt nummers op met de beroemde ritmesectie Sly & Robbie uit Jamaica.

2008 - 2012

Gedemotiveerd door de harde zakelijke kant van het muzikantenbestaan doet de zangeres een stap terug. Ze neemt meer tijd voor haar gezin en begeleidt jonge muzikanten. Een van de projecten waar ze in 2010 bij is betrokken is het zangtraject Harvest Me van de Rotterdamse Stichting Urban Arts & Culture/De Nieuwe Oogst. Het contact met het aanstormende talent inspireert Natascha Slagtand weer zelf muziek te maken. Vanaf juni 2012 start ze de opnamen voor een volgende plaat.

2013

Na een optreden in januari tijdens Eurosonic in Groningen verblijft de zangeres een paar weken in de Verenigde Staten om de laatste tracks voor haar album BLCK GLD af te ronden. De eerste single van de plaat is Running, opgenomen met de producers van The Beat Royalty Group en rapper Sean Butler uit Chicago.

Discografie Tasha's World

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tasha's World

Audio/Video Tasha's World

Video Tasha's World

Tasha's world - Glowing G...
Tasha's world - Glowing Growing (clip vidéo)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Tasha's world - Glowing Growing (clip vidéo)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer