Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BIPS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Bips in 1989

Periode

1987 - heden

Genre

punk

Online

Facebook
Officiële website

The Bips

De Nijmeegse band The Bips speelt al 25 jaar lang in de traditie van de eerste generatie punkbands uit de jaren zeventig.
Volledige biografie...

Bezetting

Jozzy Rubenski   gitaar, zang
Bock   achtergrondzang, drums
Joris Ruijzenaars   achtergrondzang, basgitaar

Overige muzikanten

Barbie L.L.   basgitaar
Mark Kotsekop   drums
Roy Peters   basgitaar
Rock and Roel   drums
Honni Ponni Tonni   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Bips

De Nijmeegse band The Bips speelt al 25 jaar lang in de traditie van de eerste generatie punkbands uit de jaren zeventig.

1987 - 1994

Binnen een jaar na oprichting staan de jonge bandleden in het voorprogramma van Claw Boys Claw en maakt Herman Brood een schilderij voor ze. In 1988 wordt de groep uitgenodigd voor het Tros-televisieprogramma Linda van Linda de Mol, waar ze binnen twintig seconden Rock Around The Clock coveren. Op de vraag van de presentatrice wat ze met hun muziek willen bereiken, antwoordt voorman Jozzy Rubenski (Jos Rubens) brutaal: 'Dat we bij jou in bed komen'. 'Daar ben je nog helemaal niet groot genoeg voor,' is De Mols reactie. Op popzender Radio 3 draait Henk Westbroek muziek van de band. De eerste demo (1988) opent met Belsen Was A Gas van The Sex Pistols en bevat nummers als I'm Not An Abortion en Anarchy Gonna Get Us Free. Opnamen van plaatselijke optredens, in kraakpand De Onderbroek en op poppodium Doornroosje, verschijnen in 1988 op cassette, net als het eerste album Dikke Lul (1989). Op de vinylsingle Let Me Tell You This bestaat de band naast zanger/gitarist Jozzy uit bassist Roy 'Toy Boy Roy' Peters en drummer Mark Kotsekop. De eerste cd Fuck Me Honey! (1994) is een compilatie van liveopnamen uit de periode 1988-1993.

Claw Boys Claw Henk Westbroek Herman Brood Linda de Mol

2001 - 2010

Na enkele jaren radiostilte verschijnt eind 2001 een kerstdemo. Samen met bassiste Barbie L.L. en extra gitarist Buz wordt The Bips nieuw leven ingeblazen. Het eerste optreden in de nieuwe bezetting is op 2 februari 2002, de dag van het huwelijk tussen Máxima en prins Willem-Alexander. In 2002 verschijnt ook de 7" EP This Time For Real. The Bips organiseren in Doornroosje het jaarlijkse terugkerende festival Punk = Dead, waar door de jaren heen bands optreden als Antidote, Disturbance, Die Nakse Bananen, The Apers, Rat Patrol,The Grolschbusters en Misselijk. Een festivalposter haalt zelfs het decor in een aflevering van de Britse comedyserie Absolutely Fabulous. Op 17 december 2004 houdt de band een officiële releaseparty in verband met de uitgave van het album If Life Was Like A Gig Of John Plain. Honest John Plain en zijn Britse punkrockband The Boys zijn speciale gast. Tijdens het optreden in Doornroosje op 28 augustus 2009 in het voorprogramma van Pierced Arrows doet zanger Toody Cole (The Rats, Dead Moon, Pierced Arrows) mee in een uitvoering van Kids Are Kids van The Rats.

Disturbance The Apers

2011 - 2013

Drummer Bock keert terug uit het buitenland en met Joris Ruijzenaars op bas gaat Jozzy weer met goede moed en onverminderde energie verder op het vertrouwde punkpad. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de band werkt journalist Alex van der Hulst aan een boek over The Bips dat in 2013 wordt uitgegeven door De Wintertuin onder de titel Jozzy: Het Bipsboek.

Discografie The Bips

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Bips

Audio/Video The Bips

Video The Bips

The Bips featuring Marja ...
The Bips featuring Marja (Bunker OESO)
The Bips - Rock'n'Roll hero
The Bips - Rock'n'Roll hero
The Bips at famous tv sho...
The Bips at famous tv show Linda / 1988
The Bips - This is jurisd...
The Bips - This is jurisdiction (TV version)
The Bips - Stereotype
The Bips - Stereotype
The Bips featuring Toody ...
The Bips featuring Toody Cole - Kids are Kids

Audio The Bips

The Bips - Let me tell you this
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Bips at famous tv show Linda / 1988

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer