Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BOMBAY CONNECTION

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Bombay Connection

Periode

2006 - heden

Genre

filmmuziek, hindipop, wereldmuziek

The Bombay Connection

The Bombay Connection is een initiatief van dj en verzamelaar Edo Bouman uit Amsterdam-Oost. Vanuit zijn grote verzameling Bollywood-filmmuziek stelt hij compilaties samen en met hulp van muzikant Gerry Arling richt hij een band op die de begeleiding verzorgt tijdens landelijke voorstellingen van de film Surakksha uit 1977.
Volledige biografie...

Bezetting

Gerry Arling   computer, dirigent, gitaar
Hans Kaldeway   toetsinstrumenten
Harry Arling   drums
Jan Klug   fluit, saxofoon, theremin
Sandip Bhattacharya   tabla
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Salle de Jonge   drums
Robert van der Hoop   toetsinstrumenten
Claus Tofft   percussie
Mark Tuinstra   gitaar
Hans Leeuw   trompet
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2007   Arling & Cameron

Biografie The Bombay Connection

The Bombay Connection is een initiatief van dj en verzamelaar Edo Bouman uit Amsterdam-Oost. Vanuit zijn grote verzameling Bollywood-filmmuziek stelt hij compilaties samen en met hulp van muzikant Gerry Arling richt hij een band op die de begeleiding verzorgt tijdens landelijke voorstellingen van de film Surakksha uit 1977.

2006

Edo Bouman is een fanatiek verzamelaar van Bollywood-filmmuziek. Om deze muziek voor liefhebbers toegankelijk te maken, start hij onder de naam The Bombay Connection een serie compilaties. Gekoppeld aan de reeks stelt Bouman samen met Gerry Arling (Arling & Cameron) een avond samen waarop funky grooves uit Bombay te horen zijn, van Indiase rock 'n' roll uit de jaren vijftig en zestig tot en met Bollywood disco uit de jaren tachtig. De muziek is een combinatie van westerse funk en Indiase muziek met een hoofdrol voor de sitar. De band begeleidt de Bollywoodfilm Surakksha uit 1977 met arrangementen uit het werk van componist R.D. Burman (1939–1994) en de psychedelische sitarspeler Ananda Shankar (1942-1999). Het programma bevat verder een collage van filmfragmenten en clips, dans van Sujata Goel en Tarek Halaby, en de dj's Edo en Johanz. De band bestaat naast Arling uit Surajit Das en Tammo Heikens (sitar), Sandip Bhattacharya en Sathyam Sheoratan (tabla), dj's Kypski en Grazzhoppa (de Belg Wim Verbrugghe), Jan Klug (fluit, saxofoon, theremin), Hans Kaldeway (toetsen) en Harry Arling (drums). De tournee van The Bombay Connection gaat van start op 20 oktober in Paradiso, Amsterdam.

Arling & Cameron C-Mon & Kypski

2007 - 2008

De tournee wordt in 2007 voortgezet met een presentatie op 12 januari tijdens het festival EuroSonic in Groningen. Een speciale voorstelling onder de titel Riley, Arling & Mondriaan, Het Bollywoodmysterie is een zowel muzikaal als filmisch aangescherpte versie van The Bombay Connection. Tijdens dit project, dat op 25 augustus 2007 in première gaat op het festival Noorderzon in Groningen, worden de gemonteerde fragmenten uit de Indiase films begeleid door een collage van livemuziek van het Mondriaan Kwartet, twee Indiase musici, toetsen en een computer (bediend door Arling). Arling combineert Bollywood hierbij met de spirituele minimal music van de Californische componist Terry Riley. Na de première is deze voorstelling van 31 augustus tot en met 2 september te zien op de Amsterdamse NDSM-werf en onder meer in De Singel te Antwerpen (22 november 2007). The Bombay Connection is in november 2008 tijdens het Amsterdam India Festival in Paradiso te zien met het programma Burmania, waarbij het Bollywood Funk Orchestra onder leiding van Gerry Arling composities uit de jaren zeventig uitvoert van R.D. Burman. Naast sitarspeler Sandip Bhattacharya bestaat de band ditmaal verder uit Salle de Jonge (drums), Robert van der Hoop (toetsen), Claus Tofft (percussie), Mark Tuinstra (gitaar), Hans Leeuw (trompet), The Red Limo String Quartet, The Burmania Brass Section en de Londense zangeres Najma Akhtar.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Bombay Connection

Audio/Video The Bombay Connection

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer