Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BREEZE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Breeze

Periode

1984 - heden

Genre

hardrock, rock

Online

Officiële website

The Breeze

The Breeze is een hardrockband uit Gelderland. Niet te verwarren met de band Breeze (1971-1981).
Volledige biografie...

Bezetting

Hein Van Kastel   drums
Niels van Eldijk   basgitaar
Nick Helmond   gitaar, zang

Overige muzikanten

Teun Van Den Berg   basgitaar
Johnny Ariëns   basgitaar

Biografie The Breeze

The Breeze is een hardrockband uit Gelderland. Niet te verwarren met de band Breeze (1971-1981).

1990 - 1993

Het eerste album Drive Me Mad (1990) levert The Breeze radioaandacht op bij onder meer VPRO, NCRV en VARA. Het daaropvolgende minialbum Bizarre wordt geproduceerd door Peter Bootsman van New Adventures. The Breeze tourt samen met New Adventures door het land.

New Adventures

1994 - 2003

The Breeze speelt in 1994 in Berlijn. Herman Brood maakt de hoes van de cd Terrified (1995). De Terrified-Tour duurt ongeveer twee jaar en 150 optredens lang met concerten in Nederland, België en Duitsland. The Breeze staat daarna in grote Nederlandse popzalen als voorprogramma voor (inter)nationale acts als Saxon, Pat Travers, Tröckener Kecks, Van Dik Hout en Y & T.

Herman Brood Tröckener Kecks Van Dik Hout

2004 - 2008

Tijdens de opnamen van het album Wanted (2004) staat Rob Orlemans achter de knoppen. De band staat dat jaar ook in het voorprogramma van Kane. Na een verwoestende brand in 2005 heeft The Breeze een jaartje nodig om de wonden te likken. De cover What I Like About You verschijnt in maart 2008 op single en op het album Nightflight. The Breeze staat 26 november in het voorprogramma van Status Quo in de Heineken Music Hall.

Kane Rob Orlemans & Half Past Midnight

2009

Onder de optredens dit jaar enkele shows in België en voorprogramma's bij Wishbone Ash in Breda (januari), Ten Years After in Kerkrade (februari) en Uriah Heep in Uden (september). In december verschijnt 25 Fuckin' Years, een compilatie uit met daarop geremasterde versies van tracks uit de periode 1984-2009.

Discografie The Breeze

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Breeze

Audio/Video The Breeze

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer