Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE COMBINATION

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Combination

Periode

2000 - heden

Genre

alternative, Americana

Online

Officiële website

Pseudoniemen

The Secret Combination

The Combination

The Secret Combination ontstaat in de nazomer van 2000 tijdens opnamesessies van singer/songwriter Jeff Mitchell in de Utrechtse Starsound Studio met muzikanten uit bands als Secret Sounds, City To City, Cash On Delivery, Het Goede Doel en Urban Dance Squad. Geheel in de traditie van bijvoorbeeld Motown en Sun Records ...
Volledige biografie...

Bezetting

Chip Visser   basgitaar
Tony Claessens   drums
Wilmer Wolf   gitaar, producer, zang
Johan Jansen   pedalsteel
René van Barneveld   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1987   Secret Sounds
1998   Johan Jansen
2000   Cash On Delivery
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Combination

The Secret Combination ontstaat in de nazomer van 2000 tijdens opnamesessies van singer/songwriter Jeff Mitchell in de Utrechtse Starsound Studio met muzikanten uit bands als Secret Sounds, City To City, Cash On Delivery, Het Goede Doel en Urban Dance Squad. Geheel in de traditie van bijvoorbeeld Motown en Sun Records worden vijftien tracks live en in 1 take opgenomen. Het resultaat is in 2001 te horen op het debuutalbum Introducing… The Secret Combination. Het tweede album Code Of Mercy (2003) wordt op een meer eigentijdse methode opgenomen. Het accent is op de plaat verschoven van countryrock naar pop. De opnamen van de derde cd In The Heartland (2007) vinden plaats in de eigen Heartland Studio te Amsterdam. Ter promotie van dat album doet de band enkele exclusieve optredens in Nederland. Vanaf 2008 treedt de band op onder de naam The Combination.

Discografie The Combination

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Combination

Audio/Video The Combination

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer