Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE CRAZY ROCKERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1959 - 1965

Genre

Indo-rock, rock'n'roll

Online

Officiële website

Pseudoniemen

New Crazy Rockers

The Crazy Rockers

Haagse rock & roll-groep opgericht in 1959 door Sydney Rampersad met leden van Indische en Surinaamse afkomst. De groep is actief van 1959 tot 1965. Vanaf 1981 treden de Crazy Rockers weer regelmatig op.
Volledige biografie...

Bezetting

Harry Berg   drums, gitaar
Harry-James de Vries   gitaar
Pim Veeren   basgitaar
Woody Brunings   gitaar, zang
Eddie Chatelin   gitaar, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Sidney Rampersad   drums, zang
Jonky Pelupessi   drums
Susy Schimai   orgel, piano, zang
Paolo Grobben   basgitaar, zang
Maurice De La Croix   gitaar, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1960   Sugar Lee Hooper
1961   Renée & The Alligators
1964   The Black Magic
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Crazy Rockers

Haagse rock & roll-groep opgericht in 1959 door Sydney Rampersad met leden van Indische en Surinaamse afkomst. De groep is actief van 1959 tot 1965. Vanaf 1981 treden de Crazy Rockers weer regelmatig op.

1959

Het eerste optreden vond plaats in het bekende Haagse café 'La Gayetee'. Bij een optreden in L'Etoile wordt de groep ontdekt door de Belgische manager Vlasselaer, de voormalige zaakwaarnemer van de Tielman Brothers.

Tielman Brothers

1961

The Crazy Rockers geven een grote reeks optredens in Duitsland, onder meer met de nog onbekende Beatles.

1962

In dit jaar komen The Crazy Rockers even terug in Nederland en zijn meteen een sensatie. De groep speelt live op televisie en voor Radio Veronica. Jos van Vliet, de vroegere voorzitter van de fanclub, wordt manager. The Crazy Rockers sluiten een platencontract met J. Kellerman van Delta Records (later Negram).

1963

De eerste single die werd uitgebracht, Mamma Pappa Twist, werd een hit en stond 3 maanden in de hitparade. De band gaat dankzij het succes weer toeren in Duitsland.

1964

Dit jaar verschijnt op Delta Records de LP Drivin' With The Crazy Rockers

1965

De band gaat zeven maanden toeren door Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken met onder andere: The Animals, The Honeycombs, The Hollies en Louis Armstrong. In hetzelfde jaar geeft de groep een optreden op televisie, Live in Helsinki. Eind 1965 besluit de groep te stoppen.

1966

Een jaar nadat de band is gestopt verschijnt nog de LP De Successen Van De Crazy Rockers.

1973

Op een tweede verzamelalbum The Best Of The Crazy Rockers staan ook de singles Mamma Pappa Twist en Giddy Up.

1974 - 1979

Als The Crazy Rockers uit elkaar gaan maakt Eddie Chatelin deel uit van de groepen Union Pacifics, Union Five, Dick Scott & Barons, Eddy's Circus, Tielman Brothers, Sounds Ltd. en Sounds '77.

1980

Chatelin richt de New Crazy Rockers op. De band bestaat verder uit Marja van der Toorn (zang, drums), Hans Consten (zang, gitaar), Paolo Grobben (zang, basgitaar) en Susy Schimai (zang, orgel, piano).

1981

Op 23 oktober overlijdt de oprichter van de band Sidney Rampersad. De bandnaam wordt weer gewijzigd in The Crazy Rockers. De Indorock-scene wordt door Leon Donnars, voorzitter van de Stichting Indorock, uit de vergetelheid gehaald. In de Haagse Houtrusthallen spelen The Crazy Rockers op het groots opgezette Indo Rock Revival-festival met 6000 bezoekers. De bezetting bestaat naast Eddie Chatelin uit Marja van der Toorn (zang), Paolo Grobben (zang, bas en gitaar), Susy Schimai (zang, orgel, piano) en de nieuwe bandleden Maurice de la Croix (zang, saxofoon, gitaar) en Jonky Pelupessi (drums).

1990

Harry-James de Vries komt de groep versterken

1998

Op 2 december werken The Crazy Rockers in het Haagse Paard mee aan opnamen voor de plaatselijk radiozender Radio West. De bezetting is dan: Eddie Chatelin (zang, gitaar), Boy Brostovsky (drums), Woody Brunings (zang, gitaar), Pim Veeren (bas) en Harry-James de Vries (gitaar).

2004

The Crazy Rockers reizen in de zomer naar Indonesië voor enkele emotioneel geladen optredens. Vooral de ballads zijn een succes, wat de band na terugkomst in Nederland doet besluiten een cd met ballads op te nemen.

2013

Op 8 juli overlijdt Harry-James de Vries aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Discografie The Crazy Rockers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Crazy Rockers

Audio/Video The Crazy Rockers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer