Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE DEEP RIVER QUARTET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Deep River Quartet in 2012 (bron: officiële website)

Periode

1971 - 2014

Genre

a cappella/vocal groups, gospel, jazz, soul

Online

Officiële website

The Deep River Quartet

The Deep River Quartet is een close-harmony groep met een breed repertoire waarin plaats is voor gospel, swing, soul, blues, ballads, pop, jazz en zelfs opera. In de periode tussen het album Swinging The Spiritual (1972) tot en met midden jaren tachtig bestaat de groep naast Dick Rietveld (zang) en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Siebe Vink   basgitaar, contrabas, zang
Ace Vincent   zang
Dick Rietveld   zang
Benito Darthuizen   tenor

Overige muzikanten

Gene Alexander   zang
Kees Hendriks   trompet, zang
Brian Sporkslede   zang
Wout Bijker   gitaar, zang
Inigo Grimbergen   drums, percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1976   The Walkers

Biografie The Deep River Quartet

The Deep River Quartet is een close-harmony groep met een breed repertoire waarin plaats is voor gospel, swing, soul, blues, ballads, pop, jazz en zelfs opera. In de periode tussen het album Swinging The Spiritual (1972) tot en met midden jaren tachtig bestaat de groep naast Dick Rietveld (zang) en Siebe Vink (a.k.a. Sybrandus Finck: zang, contrabas) uit Kees Hendriks (zang) en Wout Bijker (zang, gitaar). In 1983 haalt de groep de Top 40 met de single Swing Is The Thing. Eerste tenor Dick Rietveld en bassist Siebe Vink zijn in 2004 nog de enige twee originele bandleden aangevuld met Ace Vincent (tenor) en Brian Sporkslede (tenor). Het laatste optreden is begin mei 2013 in de bezetting Vink, Rietveld, Vincent en Sporkslede. Dick Rietveld overlijdt op 8 november 2014,waarna de groep definitief stopt.

Discografie The Deep River Quartet

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Deep River Quartet

Audio/Video The Deep River Quartet

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer