Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE DEVIL'S BLOOD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bron: Officiële website

Periode

2007 - 2013

Genre

hardrock, psychedelica

Online

Officiële website

The Devil's Blood

The Devil's Blood is een occulte rockband uit Eindhoven. Selim Lemouchi (SL) is het muzikale en ideologische brein, zijn zus Farida zingt de teksten. De band is geïnspireerd door psychedelische rock uit de jaren '70 en doet het goed in het internationale metalcircuit.
Volledige biografie...

Bezetting

Selim Lemouchi   componist, gitaar
Farida Lemouchi   vocalen, zang
Micha Haring   drums
Ron van Herpen   gitaar

Overige muzikanten

Oeds Beydals   gitaar
Job van de Zande   basgitaar

Biografie The Devil's Blood

The Devil's Blood is een occulte rockband uit Eindhoven. Selim Lemouchi (SL) is het muzikale en ideologische brein, zijn zus Farida zingt de teksten. De band is geïnspireerd door psychedelische rock uit de jaren '70 en doet het goed in het internationale metalcircuit.

2006 - 2008

Nadat Selim Lemouchi eerder in Eindhovense metalband Powervice heeft gespeeld richt hij in 2006 The Devil's Blood op. De muzikale inspiratie haalt hij uit psychedelische rockbands uit de jaren '70 als Black Sabbath en Coven (voorlopers van de metal). De ideologie van de band is geïnspireerd op satanische rituelen en zwarte magie. Op de eerste single The Graveyard Shuffle verzorgt zus Farida Lemouchi de vocalen, waarna zij tot de band toetreedt. Tijdens optredens ('rituelen') zijn de bandleden bedekt met varkensbloed, op hun website publiceren zij hun occulte ideologie. The Devil's Blood krijgt al snel een cultstatus en wordt geboekt door podia in Duitsland en Zweden.

2009 - 2010

In 2009 komt het debuutalbum The Time of No Time Evermore uit bij het Duitse Ván Records. Het wordt enthousiast onthaald in het internationale metalcircuit. De vrouwelijke vocalen en rijke productie met psychedelische invloeden valt op. De groep doet een succesvolle clubtour door Nederland en Duitsland. In 2010 staat de band op het grootste metalfestival ter wereld; Wacken Open Air.

2011 - 2012

Bron: Officiële website Het tweede album The Thousandfold Epicentre komt uit, het is net als het debuutalbum geproduceerd door Pieter Kloos. Het album komt begin 2012 uit in de Verenigde Staten waarna de band een grote tour (26 steden) door Amerika doet. De band heeft een grote schare fans opgebouwd en treedt op door heel Europa.

Pieter Kloos

2013

In januari kondigt The Devil's Blood aan ermee te stoppen. Het onafgemaakte derde album wordt uitgebracht onder de titel III: Tabula Rasa or Death and the Seven Pillars. Ook verschijnt er een akoestische EP en een live-dvd. Selim Lemouchi publiceert onder zijn eigen naam een EP en een album. Zijn solomateriaal is donker en psychedelisch en wijkt af van het eerdere stevige rockgeluid van The Devil's Blood.

2014

Selim Lemouchi zegt zijn al zijn optredens af, op het Roadburn festival in Tilburg na. Op 5 maart wordt bekend dat Selim Lemouchi is overleden. Fans en bevriende metalbands reageren geschokt op zijn zelfgekozen dood.

Discografie The Devil's Blood

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Devil's Blood

Audio/Video The Devil's Blood

Video The Devil's Blood

The Devil's Blood - Chris...
The Devil's Blood - Christ Or Cocaine, live @ Metal Forces Festival 2009
The Devil's Blood, S.L. i...
The Devil's Blood, S.L. introduces the Cult
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Devil's Blood, S.L. introduces the Cult

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer