Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE DOLLYBIRDS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - 2002

Genre

punk

The Dollybirds

The Dollybirds uit Haarlem ontstaat in het kielzog van stadgenoten Beatcream en Honger. De punkband maakt snelle, pretentieloze en vooral melodieuze, meerstemmige punkpop met makkelijk meezingbare teksten zoals de single Tup Te Dup. Het hoogtepunt in de carrière van de band is het album Popcorn And A Diet Coke (2001) ...
Volledige biografie...

Bezetting

Maarten Dekker   basgitaar, zang
Dennis Wind   gitaar, zang
Ivo Dinkelaar   gitaar, zang
Jim Klingers   drums

Biografie The Dollybirds

The Dollybirds uit Haarlem ontstaat in het kielzog van stadgenoten Beatcream en Honger. De punkband maakt snelle, pretentieloze en vooral melodieuze, meerstemmige punkpop met makkelijk meezingbare teksten zoals de single Tup Te Dup. Het hoogtepunt in de carrière van de band is het album Popcorn And A Diet Coke (2001) voor het grote label Mercury, waarop de singles Mesmerizing en Wanna Be A Girl zijn terug te vinden, en een optreden tijdens Lowlands. Een grote doorbraak blijft echter uit. Zanger/gitarist Dennis Wind en gitarist Ivo Dinkelaar vormen in 2005 het akoestische popduo August 75 en touren vanaf 2006 met de Eagles-tribute The Dutch Eagles. In 2010 verschijnt van Dinkelaar onder de naam Ivo Bernard de debuut-EP Cloud Nine Echo.

Discografie The Dollybirds

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Dollybirds

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer