Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE DUTCH EAGLES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2003 - heden

Genre

coverbands, pop/rock, rock

The Dutch Eagles

The Dutch Eagles is een Haarlemse coverband geweid aan het repertoire van The Eagles. De band wordt opgericht door bassist/zanger Jaco van der Steen (Little Nemo, Park, Veldhuis & Kemper) en drummer Bart Wagemakers. Gitaristen/zangers Ivo Dinkelaar en Dennis Wind (August 75, ex-The Dollybirds) maken ook deel uit van de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jaco van der Steen   basgitaar, zang
Dennis Wind   gitaar, zang
Bart Wagemakers   drums, zang
Ruben van Mastrigt   toetsinstrumenten, zang
Arto Boyadjian   gitaar, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Dutch Eagles

The Dutch Eagles is een Haarlemse coverband geweid aan het repertoire van The Eagles. De band wordt opgericht door bassist/zanger Jaco van der Steen (Little Nemo, Park, Veldhuis & Kemper) en drummer Bart Wagemakers. Gitaristen/zangers Ivo Dinkelaar en Dennis Wind (August 75, ex-The Dollybirds) maken ook deel uit van de bezetting. In het voorjaar van 2006 starten The Dutch Eagles een eerste theatertournee door Nederland. Naast de theaters speelt de band ook in popzalen en op festivals (o.a. het Fringe Festival in Edinburgh) en bedrijfsfeesten. Ook in de periode 2007-2011 staan theatertournees op het programma met veel uitverkochte concerten. In april 2009 staan The Dutch Eagles in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Dutch Eagles

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer