Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE EUROSTARS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Eurostars

Periode

2004 - heden

Genre

pop, songfestival

Online

Officiƫle website

The Eurostars

The Eurostars bestaat uit oud-Songfestivaldeelnemers uit Nederland. Na een jaar voorbereiding gaat de groep op initiatief van Franklin Brown van start in 2005, het jaar dat het Eurovisie Songfestival 50 jaar bestaat. Naast Brown bestaat de groep uit Maxine (samen met Franklin Brown zong zij in 1996 De Eerste Keer), ...
Volledige biografie...

Bezetting

Franklin Brown   zang
Marlayne van den Broek   zang
Mandy Huydts   zang
Esther Hart   zang
Maxine   zang

Overige muzikanten

Linda Wagenmakers   zang

Genoemd in de biografie van

2004   Maxine
2005   Linda Wagenmakers
2008   Michelle

Biografie The Eurostars

The Eurostars bestaat uit oud-Songfestivaldeelnemers uit Nederland. Na een jaar voorbereiding gaat de groep op initiatief van Franklin Brown van start in 2005, het jaar dat het Eurovisie Songfestival 50 jaar bestaat. Naast Brown bestaat de groep uit Maxine (samen met Franklin Brown zong zij in 1996 De Eerste Keer), Esther Hart (One More Night, 2003), Mandy Huyds (Alles Heeft Een Ritme met haar groep Frizzle Sizzle in 1986) en Marlayne (One Good Reason, 1999). Naast hun eigen liedjes staat ook een medley op het programma met favoriete liedjes uit de geschiedenis van het Songfestival. In oktober 2005 neemt zangeres Linda Wagenmakers (No Goodbyes, 2000) tijdelijk de plaats in van Maxine in verband met diens zwangerschap. In 2010 gaat de groep de studio in om een versie op te nemen van Love Shine ten behoeve van de Stichting Europa Kinderhulp.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Eurostars

Audio/Video The Eurostars

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer