Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE FOUR SWEETERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Four Sweeters in 1960

Periode

1959 - 1961

The Four Sweeters

Skifflegroep, door vier studenten opgericht naar aanleiding van een cabaretavond voor de Hogere Hotelschool in Maastricht, met in de bezetting Jos Lejeune uit Den Haag, Paul Pieterse uit Amsterdam, Johan Beyerman uit Den Bosch en Jack de Nijs uit Roosendaal. In 1960 neemt het kwartet deel aan een talentenjacht in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jack de Nijs   gitaar, zang
Johan Beyerman   gitaar, zang
Paul Pieterse   zang
Jos Lejeune   zang

Genoemd in de biografie van

1961   Jack Jersey

Biografie The Four Sweeters

Skifflegroep, door vier studenten opgericht naar aanleiding van een cabaretavond voor de Hogere Hotelschool in Maastricht, met in de bezetting Jos Lejeune uit Den Haag, Paul Pieterse uit Amsterdam, Johan Beyerman uit Den Bosch en Jack de Nijs uit Roosendaal. In 1960 neemt het kwartet deel aan een talentenjacht in De Staar te Maastricht. De muzikanten vallen niet in de prijzen, maar worden wel ontdekt door Henk Severs, onder meer freelance producer voor Phonogram, voor wie ze de singles Heavenly Woman en Pretty Rockin' Shoes opnemen. Jack de Nijs gaat vervolgens verder met rock-’n-rollgroep Jack Dens & The Swallows en krijgt later landelijke faam als Jack Jersey. Zanger Jos Lejeune uit Waalwijk publiceert in 2004 zijn eerste roman Fortuna, Eiland Van Rust.

Discografie The Four Sweeters

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Four Sweeters

Audio/Video The Four Sweeters

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer