Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE HEALTH BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - 1982

Genre

funk, soul

The Health Band

The Health Band uit Rotterdam trekt met negen muzikanten, drie zangeressen en een zanger uit verschillende bands in het najaar van 1980 door Nederland met repertoire dat bestaat uit rhythm & blues- en soulnummers uit de jaren zestig en zeventig. Initiatiefnemer van deze gelegenheidsformatie is gitarist Peter van Gameren (Bodysnatchers, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Paul Vink   toetsinstrumenten
Peter van Gameren   gitaar
Martin Van Der Meer   zang
Frans Van Reeven   basgitaar
Arie Kuit   saxofoon
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1980   Rick DeVito
1985   Frédérique Spigt

Biografie The Health Band

The Health Band uit Rotterdam trekt met negen muzikanten, drie zangeressen en een zanger uit verschillende bands in het najaar van 1980 door Nederland met repertoire dat bestaat uit rhythm & blues- en soulnummers uit de jaren zestig en zeventig. Initiatiefnemer van deze gelegenheidsformatie is gitarist Peter van Gameren (Bodysnatchers, de huisband van de Rotterdamse club Eksit). In de band zit ook toetsenist Paul Vink (o.a. Limousine, Geo en Swinging Soul Machine).

Discografie The Health Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Health Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer