Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE JACKS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2007 - heden

Genre

alternative, rock

Online

Officiƫle website

The Jacks

The Jacks is een rockband uit de regio Eindhoven, opgericht door zangeres Marcia Savelkoul en gitariste Estelle Stijkel. De twee muzikanten brengen meerdere zomers door bij de Summer Schools aan het Conservatorium van Boston en studeren daarna aan de Rockacademie in Tilburg. Na diverse bezettingswisselingen bestaat de band vanaf 2010 ...
Volledige biografie...

Bezetting

Joost van Haaren   achtergrondzang, basgitaar
Estelle Stijkel   gitaar, zang
Dani van Gaalen   achtergrondzang, drums
Marcia Savelkoul   zang

Genoemd in de biografie van

2012   Krezip

Biografie The Jacks

The Jacks is een rockband uit de regio Eindhoven, opgericht door zangeres Marcia Savelkoul en gitariste Estelle Stijkel. De twee muzikanten brengen meerdere zomers door bij de Summer Schools aan het Conservatorium van Boston en studeren daarna aan de Rockacademie in Tilburg. Na diverse bezettingswisselingen bestaat de band vanaf 2010 verder uit drumster Dani van Gaalen en bassist Joost van Haaren (ex-Krezip, Guild Of Stags). Begin mei 2011 vertonen The Jacks hun eerste videoclip en presenteren ze een eerste EP in club Winston Kingdom te Amsterdam. In februari 2012 is de band te gast in het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door. Twee dagen later wordt de tweede EP Raw & Gorgeous ten doop gehouden in de Amsterdamse club Bitterzoet. In het voorjaar van 2012 volgt een Nederlandse clubtournee als voorprogramma van Anneke van Giersbergen en in het najaar is de band onderdeel van het reizende muziekfestival Popronde.

Discografie The Jacks

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Jacks

Video The Jacks

The Jacks - Go!
The Jacks - Go!
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Jacks - Go!

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer