Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE KEVIN COSTNERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Kevin Costners (bron: officiële website)

Periode

2004 - heden

Genre

alternative, Grote Prijs van Nederland, pop, rock

Online

Officiële website

The Kevin Costners

The Kevin Costners is een pop/rockgroep met Nederlandse en Belgische bandleden. In 2006 winnen zij de Grote Prijs van Nederland. Hun debuutalbum Come On In komt uit in 2008 bij Excelsior Recordings.
Volledige biografie...

Bezetting

Stijn Klaver   drums
Sjors van der Meulen   achtergrondzang, gitaar
Bouke Zoete   gitaar, zang
Admar Hermans   basgitaar
Xavier Teerling   gitaar, toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Rick Weren   basgitaar
David Lauwen   toetsinstrumenten
Jarno Volman   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2011   Happy Camper

Biografie The Kevin Costners

The Kevin Costners is een pop/rockgroep met Nederlandse en Belgische bandleden. In 2006 winnen zij de Grote Prijs van Nederland. Hun debuutalbum Come On In komt uit in 2008 bij Excelsior Recordings.

2004

The Kevin Costners start in 2004 als een homerecordingproject van Bouke Zoete (zang, gitaar), Sjors van der Meulen (gitaar, zang) en Stijn Klaver (drums). De constante in het repertoire is de grote nadruk op 'het liedje'. Live wordt de bezetting uitgebreid met David Lauwen (toetsen) en Rick Weren (bas). Na drie repetities debuteert de band in Doornroosje te Nijmegen waar ze met de eerste twee optredens de publieksprijs en de juryprijs van de Roos van Nijmegen winnen. The Kevin Costners staat daarna op diverse podia in Nederland en België.

2006 - 2008

The Kevin Costners In december 2006 wint de groep de finale van de Grote Prijs van Nederland. Met producer Peter Crosbie werkt The Kevin Costners aan het eerste album Come On In dat in juni 2008 uitkomt bij Excelsior Recordings.

2010 - 2011

Na het verschijnen van de single Laid Me Loved Me (februari 2010) werkt de band met nieuwe bassist Jarno Volman (Merry Pierce) aan een volgend album. De opnamen beginnen in september 2011 met producer Frans Hagenaars. Bouke de Zoete doet, zowel live als op het album, mee aan het project Happy Camper.

Happy Camper

2014

The Kevin Costners (bron: officiële website) Meer dan vijf jaar na het debuutalbum verschijnt in juni dan eindelijk het tweede album Pick Up The Parts uit. Het is bijna volledig ingespeeld door de drie kernleden; Bouke de Zoute, Sjors van der Meulen en Stijn Klaver. Live spelen Admar Hermans (bas) en Xavier Teerling (gitaar, toetsen) van Suit And Tie Johns.

Suit And Tie Johns

Discografie The Kevin Costners

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Kevin Costners

Audio/Video The Kevin Costners

Video The Kevin Costners

I Need It You Got It - Th...
I Need It You Got It - The Kevin Costners in Besiendershuis
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
I Need It You Got It - The Kevin Costners in Besiendershuis

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer