Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE LISZT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Liszt

Periode

2005 - heden

Genre

grunge, stonerrock

Online

Officiële website

The Liszt

Eclectische rockband uit Den Bosch met invloeden van Nirvana, Jeff Buckley, Foo Fighters, Queens of the Stoneage, Pink Floyd en vroege Motorpsycho. De band komt voort uit Supernatural en bestaat bij de oprichting uit leden uit 7Zuma7 en Let's Quit. Het debuutalbum Coming From Doubt, Journeying To Truth verschijnt begin ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ronald Herregraven   basgitaar
Robert-Jan Gruijthuijzen   gitaar, zang
Tim Ruterink   gitaar
Marcel van de Vondervoort   percussie, producer
Tom Delforterie   drums

Overige muzikanten

Hans Jacobs   drums

Genoemd in de biografie van

1999   7Zuma7
2006   Astrosoniq

Biografie The Liszt

Eclectische rockband uit Den Bosch met invloeden van Nirvana, Jeff Buckley, Foo Fighters, Queens of the Stoneage, Pink Floyd en vroege Motorpsycho. De band komt voort uit Supernatural en bestaat bij de oprichting uit leden uit 7Zuma7 en Let's Quit. Het debuutalbum Coming From Doubt, Journeying To Truth verschijnt begin 2006. Niet lang na de uitgave van het debuut vertrekt drummer Hans Jacobs. Hij wordt vervangen door Tom Delforterie (Radio Blackout) en de band wordt aangevuld door gitarist Tim Ruterink (Radio Blackout) en de percussie en special effects van Marcel van de Vondervoort (Astrosoniq). Van de Vondervoort produceert het tweede album Slaves. De plaat bevat onder meer een gastbijdrage van Brant Bjork, de oprichter van Kyuss. De opbrengsten van het digitaal uitgebracht Those Days Are Gone (2013) gaan naar No Guts No Glory, de stichting die geld inzamelt voor onverzekerde kankerbehandelingen. Het optreden op 17 februari 2013, tijdens het benefietfestival voor No Guts No Glory in Tilburg, is de laatste keer dat bassist Ronald Herregraven op het podium staat. Hij overlijdt op 27 maart 2013 aan de gevolgen van kanker.

Discografie The Liszt

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Liszt

Audio/Video The Liszt

Video The Liszt

The Liszt - August live 1...
The Liszt - August live 17 februari 2013
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Liszt - August live 17 februari 2013

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer