Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE LOST SONS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Lost Sons

Periode

1989 - 1992

Genre

country rock

The Lost Sons

The Lost Sons is de countryband rondom zanger/gitarist Gert Jonkers. De band komt voort uit The Landlords met onder meer gitarist Marcel Kruup (Treble Spankers). Jonkers start de band na terugkeer uit de Verenigde Staten, waar hij korte tijd speelt in de nieuwe bezetting van The Long Ryders van Sid ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gert Jonkers   gitaar, zang
Wim Elzinga   pedalsteel
Michiel van der Ent   achtergrondzang, gitaar
Ivo Jansen op de Haar   achtergrondzang, drums
Peter Petter   basgitaar

Biografie The Lost Sons

The Lost Sons is de countryband rondom zanger/gitarist Gert Jonkers. De band komt voort uit The Landlords met onder meer gitarist Marcel Kruup (Treble Spankers). Jonkers start de band na terugkeer uit de Verenigde Staten, waar hij korte tijd speelt in de nieuwe bezetting van The Long Ryders van Sid Griffin. De weemoedige songs hebben hun roots in het repertoire van Hank Williams en Gram Parsons, maar The Lost Sons zijn ook beïnvloed door het stevigere geluid van Neil Young. In 1991 staat de band op Noorderslag in Groningen. 'Hoewel The Lost Sons er glorieus in slaagden om 'zoveel mogelijk ellende in een half uur te proppen', solliciteerden zij met authentieke country & western naar een enkele reis Nashville,' schijft de NRC naar aanleiding van het optreden. Gert Jonkers werkt later als journalist voor bladen als BLVD, Het Parool, De Volkskrant en Butt.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Lost Sons

Audio/Video The Lost Sons

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer