Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE MIGHTY JACKALS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Mighty Jackals in 2000

Periode

1986 - 2006

Genre

folk, punk

The Mighty Jackals

The Mighty Jackals is pretfolkgroep uit Utrecht, in 1986 beginnend als driemansband met invloeden uit country, rockabilly en punk. Vanaf 1987 is de band een kwartet bestaand uit zanger Jerry Goossens, gitarist Bas Knip, drummer Jeroen Brandligt en bassist Tjerk Mol. Hun eerste single is Heartbreak Rodeo in september 1987.
Volledige biografie...

Bezetting

Jeroen Brandligt   gitaar
Jos van der Bent   viool
Bas Knip   gitaar
René Beaart   drums
Tino Mol   accordeon
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Roel Iedema   zang
Jerry Goossens   zang

Biografie The Mighty Jackals

The Mighty Jackals is pretfolkgroep uit Utrecht, in 1986 beginnend als driemansband met invloeden uit country, rockabilly en punk. Vanaf 1987 is de band een kwartet bestaand uit zanger Jerry Goossens, gitarist Bas Knip, drummer Jeroen Brandligt en bassist Tjerk Mol. Hun eerste single is Heartbreak Rodeo in september 1987. In het repertoire worden in de loop der jaren ook invloeden uit country, folk en ska toegevoegd. Eigen werk, met teksten over alledaagse zaken, wordt afgewisseld met uiteenlopende covers van onder meer Sex Pistols, Johnny Cash en Right Said Fred. The Mighty Jackals spelen daarmee op kleine en grote podia (o.a. Tivoli, Noorderligt/013 en De Melkweg) en festivals (o.a. Folkwoods en Oerol). Hun boerenliedje A Farmerssong wordt gedraaid door VPRO, KRO, TROS en op de BBC door DJ John Peel. Op de cd Oompah! (1993) putten The Mighty Jackals uit genres als zigeunermuziek, reggae, boerenballades en calypso. ‘Oompah! is een feestplaat, om op te hossen of om eens lekker mee te brullen,’ vat de Volkskrant samen in juli 1993. Na de cd wordt de band versterkt met een accordeonist en een violist en krijgt de muziek een extra folkdimensie. Na een demo, die in de Music Maker wordt verkozen tot Demo van de Maand, verschijnt in 2000 de mini-cd Sixpack. Op 7 maart 2006 neemt de band afscheid van het publiek met een optreden in Tivoli, Utrecht in het voorprogramma van The Levellers.

Discografie The Mighty Jackals

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Mighty Jackals

Audio/Video The Mighty Jackals

Video The Mighty Jackals

The Mighty Jackals Live @...
The Mighty Jackals Live @ Rootz Leerdam (2005)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Mighty Jackals Live @ Rootz Leerdam (2005)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer