Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE ORIGINAL SOUNDTRACK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Original Soundtrack

Periode

2004 - 2005

Genre

alternative

The Original Soundtrack

Tilburgse supergroep met leden uit Green Lizard, Wealthy Beggar en Krezip. The Original Soundtrack komt voort uit Vers, een project van Muzieklab Brabant waarbij jonge Brabantse muzikanten met een professionele instelling de kans krijgen om hun eerste eigen project te realiseren.
Volledige biografie...

Bezetting

Remi Tjon Ajong   zang
Bram van den Berg   drums
Jan-Jaap Onverwagt   basgitaar
Jordi Nieuwenburg   gitaar
Tom Sikkers   gitaar

Genoemd in de biografie van

2004   Green Lizard
2004   Wealthy Beggar
2005   Krezip
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Original Soundtrack

Tilburgse supergroep met leden uit Green Lizard, Wealthy Beggar en Krezip. The Original Soundtrack komt voort uit Vers, een project van Muzieklab Brabant waarbij jonge Brabantse muzikanten met een professionele instelling de kans krijgen om hun eerste eigen project te realiseren.

2004

Gitarist Tom Sikkers heeft de wens om naast zijn Tilburgse band Wealthy Beggar in 'een vette band' te spelen met zanger Remi Tjon Ajong van Green Lizard. Samen met Joost Heijthuijsen van Muzieklab Brabant ('een vooraanstaand genreoverstijgend platform voor de productie van innovatieve muziekprojecten') wordt de wens omgezet in het project The Original Soundtrack met naast Tjon Ajong ook gitarist Jordi Nieuwenburg (Wealthy Beggar), drummer Bram van den Berg (Krezip) en bassist Jan-Jaap Onverwagt (Green Lizard). Ondersteund door een subsidiebedrag van 10.000 euro kunnen de muzikanten in Tilburg en Amsterdam binnen enkele maanden intensief sleutelen aan het repertoire en toewerken naar één exclusieve show in het clubcircuit. De nummers zijn stevig en melodieus, maar volgens de band 'niet te zwaar en niet te donker', met invloeden uit de new wave en teksten die geïnspireerd zijn door science fiction.

Green Lizard Krezip Wealthy Beggar

2005

The Original Soundtrack Na een presentatie tijdens de uitzending van VPRO's Club 3voor12 op 9 februari speelt The Original Soundtrack op zondag 6 maart als unieke headliner op het festival No Sleep Til Burg in The Choice, de grote zaal van 013 te Tilburg. Het is meteen het laatste optreden van de groep. De eerste plaat van The Original Soundtrack is de single Everything's Alright, inclusief een remix door Laidback Luke. De single wordt gevolgd door een titelloze EP.

Laidback Luke

Discografie The Original Soundtrack

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Original Soundtrack

Audio/Video The Original Soundtrack

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer