Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE OTHERSIDE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1983 - 1987

Genre

sixties

The Otherside

The Otherside noemt zich midden jaren tachtig de 'Nieuwe Nederlandse Beatsensatie'. De muziek van de Amsterdamse groep is diep geworteld in de jaren zestig, met naast The Beatles, The Who en The Hollies invloeden van de Amerikaanse groep Love en The Motions ('voor ons de meest perfecte Nederlandse beatgroep,' aldus ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marcel Kruup   basgitaar, drums, gitaar
Lex Eliens   drums
Wiebe Wilbers   gitaar
René van Lieshout   basgitaar, zang
Michel Terstegen   tamboerijn, zang

Overige muzikanten

Peter Petter   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1987   The Kliek
1997   The Treble Spankers
1999   The Outsiders

Biografie The Otherside

The Otherside noemt zich midden jaren tachtig de 'Nieuwe Nederlandse Beatsensatie'. De muziek van de Amsterdamse groep is diep geworteld in de jaren zestig, met naast The Beatles, The Who en The Hollies invloeden van de Amerikaanse groep Love en The Motions ('voor ons de meest perfecte Nederlandse beatgroep,' aldus zanger Michel Terstegen in muziekblad Oor in november 1984). Eind oktober 1984 speelt de band maar liefst drie keer in Amsterdam: de Melkweg, De Pieter en De Stip. Live staan louter covers op het repertoire, maar de EP Haunted House (1985) bevat vier eigen nummers. Bassist Peter Petter speelt op die plaat ook sitar.

Discografie The Otherside

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Otherside

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer