Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE PET PROJECT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2004 - heden

Genre

lo-fi

Online

Officiƫle website

The Pet Project

The Pet Project is een zijproject van Martien van Bergen (Blimey!) en beeldend kunstenares Esther van Waalwijk. In 2004 nemen ze thuis dertien tracks op, waaronder The Gnome van Pink Floyd. Hun op vinyl uitgebrachte, titelloze album op PP-Records uit juni 2006 laat verder invloeden horen van The Moldy Peaches, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Esther Van Waalwijk   tekstschrijver, zang
Martien van Bergen   componist, gitaar, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

2006   Blimey!

Biografie The Pet Project

The Pet Project is een zijproject van Martien van Bergen (Blimey!) en beeldend kunstenares Esther van Waalwijk. In 2004 nemen ze thuis dertien tracks op, waaronder The Gnome van Pink Floyd. Hun op vinyl uitgebrachte, titelloze album op PP-Records uit juni 2006 laat verder invloeden horen van The Moldy Peaches, Guv'ner, The Jesus & Mary Chain, Will Oldham en vooral The Velvet Underground. De plaat levert het duo onder meer een lovende recensie op in de Volkskrant, een krant waarin voor albums op vinyl normaal gesproken geen ruimte is.

Discografie The Pet Project

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Pet Project

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer