Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE PHONES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - 1988

Genre

new wave

The Phones

New wave uit Amsterdam en Utrecht met elementen uit symfonische rock en chansons. De single Port of Amsterdam bevat een cover van Jacques Brel. Het derde album She Stole The Cat… laat invloeden horen uit soul en jazz en bevat bijdragen van Motel Bokassa en de blazers van de Remmers ...
Volledige biografie...

Bezetting

Karel Koch   saxofoon, zang
Edu Hackenitz   gitaar
Annelies Vree   achtergrondzang
Ad de Jong   drums
Gjalt Dijkstra   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1990   Hedda Gabler

Biografie The Phones

New wave uit Amsterdam en Utrecht met elementen uit symfonische rock en chansons. De single Port of Amsterdam bevat een cover van Jacques Brel. Het derde album She Stole The Cat… laat invloeden horen uit soul en jazz en bevat bijdragen van Motel Bokassa en de blazers van de Remmers Big Band. Gitarist Edu Hackenitz speelt ook in de Utrechts cultband Hedda Gabler.

Discografie The Phones

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Phones

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer