Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE PRODIGAL SONS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Prodigal Sons

Periode

1991 - 1996

Genre

rock

Online

Officiële website

The Prodigal Sons

Uiterst getalenteerde zanger/gitarist Erwin Nijhoff die eerst met de regelmatig van samenstelling wisseenlde band The Prodigal Sons op nationaal niveau grote successen oogst en later eerst als The Prodigal Son en vervolgens onder naam Erwin Nyhoff solo verder gaat.
Volledige biografie...

Bezetting

Erwin Nijhoff   gitaar, zang
Jeroen Hobert   drums
Marco Hovius   gitaar
Arjan Pronk   basgitaar

Overige muzikanten

Robert Bouwhuis   gitaar
Henk Holsappel   drums
Gerrit Veldman   gitaar
Albert Bartelds   basgitaar
Henk Bennen   gitaar

Genoemd in de biografie van

1992   The Rumble Cats
1996   16Down
1997   Erwin Nyhoff
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Prodigal Sons

Uiterst getalenteerde zanger/gitarist Erwin Nijhoff die eerst met de regelmatig van samenstelling wisseenlde band The Prodigal Sons op nationaal niveau grote successen oogst en later eerst als The Prodigal Son en vervolgens onder naam Erwin Nyhoff solo verder gaat.

1991

Drie maanden na hun oprichting halen The Prodigal Sons de finale van de landelijke talentenjacht De Grote Prijs Van Nederland.

1993

The Prodigal Sons De CD-debuut Wine Of Life van de Sons (die op dat moment naast Nijhoff bestaan uit gitaristen Henk Bennen en Robert Bouwhuis, bassist Albert Bartelds en drummer Henk Holsappel) wordt alom lovend ontvangen. De single You Still Think ontpopt zich tot een flinke radiohit. Op basis daarvan toert de band uitgebreid door Nederland.

1994

The Prodigal Sons The Prodigal Sons geven een succesvol optreden tijdens Pinkpop en leveren een sterke bijdrage aan Als De Rook Is Verdwenen..., een eerbetoon aan Boudewijn de Groot. Daarnaast treedt Erwin Nijhoff regelmatig solo op.

Boudewijn de Groot

1995

The Prodigal Sons Het tweede album In The Eye Of A Stranger komt oktober uit en wordt eveneens enthousiast ontvangen. Zangeres Trijntje Oosterhuis verzorgt een gastbijdrage op de cd. The Prodigal Sons treden aan tijdens het South By Southwest-seminar in Austin, Texas. Zanger Erwin Nijhoff zingt tijdens het televisieprogramma 2 Meter De Nacht In samen met Tony Joe White.

Trijntje Oosterhuis

1996

De band tourt door Duitsland. Erwin Nijhoff treedt in het kader van de pop-klassiek meeting With A Little Help From My Friends in Paradiso te Amsterdam aan met het Metropole Orkest. De Metropole-versie van Misty Rain verschijnt op single. In oktober valt echter ook de tweede bezetting van The Prodigal Sons uit elkaar. Erwin Nijhoff gaat solo verder onder de naam The Prodigal Son (later omgezet in Erwin Nyhoff). Hobert, Pronk en Hovius gaan verder als Afterdust, maar de naam wordt al snel veranderd in 16Down. Gitarist Veldman werkt in 2000 met o.a. Ten van Gotcha mee aan een tribute aan Jimi Hendrix.

16Down Erwin Nyhoff Gotcha

2000

Onder de naam Prodigal Sons staat een bijdrage op de Doe Maar-tribute Trillend Op Mijn Benen.

Doe Maar

2007

The Prodigal Sons komt weer bij elkaar voor een reünietournee in de oerbezetting, bestaande uit Erwin Nijhoff, Albert Bartelds, Gerrit Veldman en Rick Mensink. De band speelt bijna al het werk uit de oprichtingsperiode, aangevuld met enkele nummers uit de latere bezetting. De tournee gaat op 31 maart 2007 van start in zaal Gryphus te Vierlingsbeek en wordt op 4 april 2008 afgesloten in Hedon, Zwolle. Arjan Pronk brengt met zijn rootsband The Horse Company in mei 2007 een eerste album uit.

The Horse Company

2011

In oktober doet Erwin Nyhoff een succesvolle ‘blinde auditie’ met het nummer The River van Bruce Springsteen in de televisietalentenjacht The Voice Of Holland op RTL4.

Discografie The Prodigal Sons

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Prodigal Sons

Audio/Video The Prodigal Sons

Video The Prodigal Sons

You Still Think (acoustic)
You Still Think (acoustic)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
You Still Think (acoustic)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer