Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE Q-CLUB

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Q-club

Periode

2001 - heden

Genre

alternative, psychedelica

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Vitalis

The Q-club

The Q-Club komt voort uit de Hoorsne groep Vitalis. Het titelloze debuut van Vitalis krijgt in 1995 een Zilveren Harp. Zanger Jos Leo en de toetsenisten Jeroen Tenty en Eric Lensink worden vanaf het tweede album Bugs and Boogeymen aangevuld door bassist Albert Hartwig. Als gitarist Thijs de Melker (ex-Raggende ...
Volledige biografie...

Bezetting

John De Valk   drums
Albert Hartwig   basgitaar
Thijs de Melker   gitaar
Eric Lensink   piano
Jeroen Tenty   toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2000   Thijs de Melker
2001   De Raggende Manne
2003   Raskolnikov

Biografie The Q-club

The Q-Club komt voort uit de Hoorsne groep Vitalis. Het titelloze debuut van Vitalis krijgt in 1995 een Zilveren Harp. Zanger Jos Leo en de toetsenisten Jeroen Tenty en Eric Lensink worden vanaf het tweede album Bugs and Boogeymen aangevuld door bassist Albert Hartwig. Als gitarist Thijs de Melker (ex-Raggende Manne) en drummer John de Valk zich bij de groep voegen wordt in 2001 de naam veranderd in The Q-Club. In hun eigen MI5 studio nemen de muzikanten een album op waarop het theatrale geluid van Vitalis wordt verruild voor meer ingetogen, filmische en aan chansons gerelateerde muziek. In 2002 richt de band samen met de groep Raskolnikov label en organisatie UNSOUND op. In oktober 2003 verschijnt op UNSOUND het album Land Of Cockaigne. In de daaropvolgende persoonlijke voorstelling UNSOUND0010 (2006) schetst The Q-Club samen met speciale gast Mark Ritsema en het visuele team Marieke Blaauw, Joris Oprins en Job Roggeveen een beeld van een ontspoorde en op drift geraakte wereld.

Discografie The Q-club

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Q-club

Audio/Video The Q-club

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer