Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE SATURNINE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Saturnine

Periode

2004 - heden

Genre

hardrock, metal

The Saturnine

Na het uiteenvallen van de band Daeonia vormen Eric Hazebroek en Douwe de Wilde de rockband The Saturnine. Vanaf 2006 neemt Claudia de Graaf (Jen Rog en zangeres in de musicals Miss Saigon en Saturday Night Fever) enige tijd de vocalen voor haar rekening. Zij wordt in de loop van ...
Volledige biografie...

Bezetting

Douwe De Wilde   basgitaar
Eric Hazebroek   gitaar
Dennis Leeflang   drums
Matty Pritchard   zang
Danny Tunker   gitaar

Overige muzikanten

Sander Van Den Thillart   zang
Edo Van Der Kolk   gitaar
Ciro Palma   drums
Eelco van der Meer   drums
Claudia de Graaf   zang

Genoemd in de biografie van

2005   Jen Rog
2010   God Dethroned

Biografie The Saturnine

Na het uiteenvallen van de band Daeonia vormen Eric Hazebroek en Douwe de Wilde de rockband The Saturnine. Vanaf 2006 neemt Claudia de Graaf (Jen Rog en zangeres in de musicals Miss Saigon en Saturday Night Fever) enige tijd de vocalen voor haar rekening. Zij wordt in de loop van dat jaar vervangen door de in New York woonachtige zanger Matty Pritchard. Samen met de eveneens in New York wonende drummer Dennis Leeflang (ex-Sun Caged, ex-Within Temptation, Bumblefoot) en gitarist Danny Tunker (Fuelblooded) gaat The Saturnine in december 2006 de studio in voor het vervolg op de debuut-EP Within Without uit 2004.

Discografie The Saturnine

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Saturnine

Audio/Video The Saturnine

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer