Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE SKYWALKERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2009 - heden

Genre

Nederbiet, psychedelica

Online

Bandcamp
Facebook

The Skywalkers

The Skywalkers is een duo dat in november 2009 wordt opgericht in Zwaag en Utrecht als uitvalsbasis heeft. Jacco Gardner (zang, Philicorda) en Hugo van de Poel (drums) spelen rauwe beatmuziek geïnspireerd door psychedelische sixtiesbands als The Zombies, Herman's Hermits, The Seeds, The Electric Prunes, Tomorrow, The Blues Magoos, The ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hugo van de Poel   drums
Jacco Gardner   toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1988   Jacco Gardner

Biografie The Skywalkers

The Skywalkers is een duo dat in november 2009 wordt opgericht in Zwaag en Utrecht als uitvalsbasis heeft. Jacco Gardner (zang, Philicorda) en Hugo van de Poel (drums) spelen rauwe beatmuziek geïnspireerd door psychedelische sixtiesbands als The Zombies, Herman's Hermits, The Seeds, The Electric Prunes, Tomorrow, The Blues Magoos, The 13th Floor Elevators, Love, The Pretty Things en Strawberry Alarmclock. In januari 2010 brengen ze een acht nummers tellende demo uit, in november 2010 gevolgd door het album Year One, dat bestaat uit nummers van de eerste twee demo's. De plaat komt in beperkte oplage uit op vinyl bij Grey Past Records. Als de soloplaat Cabinet Of Curiosities van Jacco Gardner met enthousiasme door de internationale muziekpers wordt ontvangen, richt Gardner zich volledig op zijn solocarrière. The Skywalkers nemen op 31 mei 2013 afscheid van het publiek met een optreden in de Extrapool te Nijmegen en de vinylsingle Rosa, een gezamenlijke uitgave van Action Weekend en Bickerton Records.

Discografie The Skywalkers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Skywalkers

Audio/Video The Skywalkers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer