Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE SOULDIERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Souldiers in 2010

Periode

2005 - 2012

Genre

coverbands, funk, rhythm & blues, soul

Online

Officiële website

The Souldiers

De Amsterdamse band The Souldiers speelt soul en New Orleans funk, aangevuld met rootsrock, blues en folk. De band wordt in 2005 opgericht door drummer Joost van Dijck met zijn zingende zussen Cato en Sofie. Dankzij hun gitaarleraar Frank Sutherland ontdekken ze soulmuziek. Met een obscuur coverrepertoire van rhythm & ...
Volledige biografie...

Bezetting

Cato van Dijck   zang
Sofie Winterson   gitaar, zang
Joost van Dijck   drums, zang
Daniel de Vries   gitaar
Shawn Moorhead   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Souldiers

De Amsterdamse band The Souldiers speelt soul en New Orleans funk, aangevuld met rootsrock, blues en folk. De band wordt in 2005 opgericht door drummer Joost van Dijck met zijn zingende zussen Cato en Sofie. Dankzij hun gitaarleraar Frank Sutherland ontdekken ze soulmuziek. Met een obscuur coverrepertoire van rhythm & blues staat The Souldiers meerdere jaren op het reizende theaterfestival De Parade. In 2008 doen de muzikanten een tournee van drie weken door het noordwesten van de Verenigde Staten met als hoogtepunt het Portland Blues Festival. Vanaf december 2009 gaat de band drie maanden op tournee door Japan, Nieuw Zeeland en Californië. Van 31 mei tot en met 9 juni 2010 is The Souldiers elke laatste vrijdag van de maand huisband tijdens de uitzendingen van het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door. De eerste EP Fuel For Fire bevat eigen songmateriaal en komt uit op het label Coolhouse Records van Leo Blokhuis en Ricky Koole. De band gaat met producer JB Meyers de Ardent Studio te Memphis in om hun twaalf nummers tellende debuutalbum op te nemen. These Times (2011) bevat songs die zijn beïnvloed door Southern soul, rhythm 'n blues, doo-wop en rock-'n-roll. Sofie van Dijck begint in 2012 onder de naam Sofie Winterson een solocarrière. Zus Cato, broer Joost en gitarist Daniel de Vries vormen de soulband My Baby.

Discografie The Souldiers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Souldiers

Audio/Video The Souldiers

Video The Souldiers

The Souldiers - These Times
The Souldiers - These Times
The Souldiers - Accusations
The Souldiers - Accusations
The Souldiers - Down on Me
The Souldiers - Down on Me
The Souldiers - Who Are Y...
The Souldiers - Who Are You? (official video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Souldiers - Who Are You? (official video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer