Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE STOLZ QUARTET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

bron: website The Stolz Quartet

Periode

2011 - heden

Genre

hedendaags, klassiek, muziektheater

Online

Facebook
Officiële website

The Stolz Quartet

The Stolz Quartet bestaat uit vier musici die de ambitie koesteren om klassieke en hedendaagse muziek op een eigenwijze, bijzondere manier te presenteren. De musici spelen uit het hoofd en zijn tegelijkertijd acteurs. Ze brengen hedendaagse composities op een theatrale manier en zoeken naar concertvormen waarin het publiek kan participeren ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jellantsje de Vries   viool
Marieke Schut   hobo
Doris Hochscheid   cello
Liesbeth Steffens   altviool

Genoemd in de biografie van

2011   Doris Hochscheid

Biografie The Stolz Quartet

The Stolz Quartet bestaat uit vier musici die de ambitie koesteren om klassieke en hedendaagse muziek op een eigenwijze, bijzondere manier te presenteren. De musici spelen uit het hoofd en zijn tegelijkertijd acteurs. Ze brengen hedendaagse composities op een theatrale manier en zoeken naar concertvormen waarin het publiek kan participeren in het concert.

2011

The Stolz Quartet, een hobokwartet met als initiator hoboïste Marieke Schut, wordt opgericht met het doel klassieke muziek en hedendaags muziek(theater) zo te presenteren dat het voor de toeschouwer én muzikant een onvergetelijke en verbindende ervaring oplevert. Het kwartet bestaat uit musici die hun sporen verdiend hebben bij het Asko|Schönberg.

Asko|Schönberg Marieke Schut

2012

The Stolz Quartet stelt verschillende programma's samen waaronder 'Alle dertien moeilijk', waarin journalist Wouter Kurpershoek fragmenten van modern gecomponeerde muziek toelicht, zoals muziek van Klaas de Vries, Theo Verbey, Rob Zuidam en Reinbert de Leeuw. In 'Alle dertien goed' wordt het publiek gevraagd, onder de deskundige begeleiding van The Stolz, naar hartenlust mee te neuriën, te klappen en te fluiten met de hoogtepunten uit de klassieke muziek. Het programma 'The Stolz goes British' bestaat uit werken van de Britse componisten Oliver Knussen, Sean Shepherd, Ruth Crawford Seeger, Benjamin Britten en Gordon Jacob.

Klaas de Vries Reinbert de Leeuw Robert Zuidam Theo Verbey

2013

Dit jaar staat 'Exil in Halbe', een theatrale en muzikale verkenning van ontheemd zijn, op muziek van de Argentijnse componist Diego Soifer op het programma.

2014

Componist Rob Zuidam schrijft voor de vier leden van The Stolz Quartet 'A love unsung', een werk over een componist die wanhopig op zoek is naar inspiratie, een vrouw ontmoet en zo in een gepassioneerde periode van inspiratie en geluk geraakt. In deze opera, op een libretto van Emmanuelle Maridjan-Koop en waarin geen noot gezongen wordt, is een rol weggelegd voor de Vlaamse acteur Johan Leysen, die tijdens de voorstelling als componist te zien is op een videoscherm. Het programma 'Nederlandse grootmeesters en hun inspiratie', met werken van Theo Verbey, Rob Zuidam en Klaas de Vries, wordt wegens succes geprolongeerd.

Discografie The Stolz Quartet

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Stolz Quartet

Audio/Video The Stolz Quartet

Video The Stolz Quartet

Exil in Halbe
Exil in Halbe
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Exil in Halbe

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer