Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE UNDECLINABLES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Undeclinables

Periode

1992 - 2009

Genre

poppunk

Pseudoniemen

Undeclinable, Undeclinable Ambuscade

The Undeclinables

Pretpunkende rebellenclub uit Den Bosch die ook internationale erkenning verwerft. De band wordt in 1992 opgericht onder de naam Undeclinable Ambuscade. De bandnaam wordt daarna twee keer gewijzigd: Undeclinable (2002-2005) en The Undeclinables (vanaf 2006).
Volledige biografie...

Bezetting

Dennis Doesburg   gitaar
Skanne Van Selst   basgitaar
Jorg Smeets   drums
Helmer Lathouwers   gitaar
Erik van Haaren   zang

Overige muzikanten

Jasper Vergeer   zang

Genoemd in de biografie van

1992   Oscar Holleman
1996   Urban Dance Squad
1997   Green Lizard
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Undeclinables

Pretpunkende rebellenclub uit Den Bosch die ook internationale erkenning verwerft. De band wordt in 1992 opgericht onder de naam Undeclinable Ambuscade. De bandnaam wordt daarna twee keer gewijzigd: Undeclinable (2002-2005) en The Undeclinables (vanaf 2006).

1992

The Undeclinables De schoolvrienden Jasper Vergeer, Jorg Smeets en Skanne van Selst richten Undeclinable Ambuscade op. Even later voegt Helmer Lathouwers zich bij de band.

1993

Undeclinable Ambuscade brengt z'n eerste demo uit: Da Neighbour's Dog, met daarop reeds de latere publieksfavoriet Blerk The Jerk. Optredens volgen al vrij snel.

1994

Undeclinable Ambuscade maakt naam middels chaotische en hilarische optredens, waarin ondermeer persiflages op het boerenleven en heavy metal. Tijdens de regionale talentenjacht De Wraak Van Brabant reikt de band uiteindelijk tot de vijfde plaats. Gitarist Dennis Doesburg wordt toegevoegd aan de line-up, zodat Jasper Vergeer zich volledig op het zingen kan richten. De band doet met Popwerk in Den Bosch haar eerste grote festival, brengt de eigen beheer EP Softsqueaking Ernieonswing! uit en lanceert de zelf verzonnen term fartcore.

1995

The Undeclinables De single Fastflavouredfartcoreforourfinestfistfuckingfoolsandfriends, met daarop een hilarische cover van Simon & Garfunkels Sounds Of Silence, bezorgt de band optredens in het hele land.

1996

De afropunksingle African Song en het bijbehorende debuutalbum Their Greatest Adventures, dat een wat serieuzere toon aanslaat dan eerder werk, zorgt voor Undeclinable Ambuscade's definitieve doorbraak. Het bezorgt de band optredens op Pinkpop, Dynamo Open Air en Lowlands.

1997

Het veel optredende Undeclinable Ambuscade tekent in november een contract bij punkgigant Epitaph.

1998

Het uitermate sterke tweede album One For The Money zorgt er, samen met de singles Walking On Air en vooral Trapped, voor dat Undeclinable Ambuscade de volgende stap in z'n carrière kan zetten. De band treedt wederom aan tijdens Dynamo Open Air en Lowlands en toert kort door Spanje.

1999

Undeclinable Ambuscade onderneemt in het kielzog van Ten Foot Pole en Buck Wild een uitgebreide tour door Europa.

2000

Zowel in augustus als in november verblijft de band samen met Oscar Holleman in de studio voor opnamen van het nieuwe album. De naam Undeclinable Ambuscade wordt kortweg Undeclinable. De groep toert weer door Duitsland en Spanje.

Oscar Holleman

2001

The Undeclinables Medio april verschijnt het album Sound City Burning. Volgens eigen zeggen heeft de plaat een 'geliktere punksound', zowel stevig als poppy. De eerste single van het album is de Joe Jackson-cover Is She Really Going Out With Him.

2005

Undeclinable is van plan het album Ambuscade zelf uit te brengen. De plaat wordt in de eigen oefenruimte en gedeeltelijk in een studio te Utrecht opgenomen. De release van de plaat gaat in eerste instantie niet door, omdat zanger Jasper Vergeer geen zin meer heeft de plaat in te zingen. Hij zegt ook de motivatie te missen om het album te promoten. De overige bandleden maken bekend de groep op te heffen, maar komen daar in oktober weer op terug. Via hun website roepen ze geïnteresseerde zangers op een auditie te doen.

2006

Jasper Vergeer wordt vervangen door Erik van Haaren (One In A Millon). De bezettingswisseling is voor de band reden om opnieuw de naam te veranderen en voortaan als The Undeclinables door het leven te gaan.

2008

Het twaalf nummers tellende, titelloze album in de nieuwe bezetting vat muzikaal gezien de eerdere drie albums samen. De productie is in handen van Koen 'Fu' Lommerse. De cd wordt 30 april gepresenteerd tijdens Her Majesty's Hardcore Birthday Party in W2 te Den Bosch.

2009

The Undeclinables doet met Janez Detd in mei een enkele gezamenlijke optredens in het kader van de vijfde editie van de Converse Choose Your Weapon Tour, een samenwerking tussen boekingsbureau Loud Noise en het Amerikaanse schoenen- en kledingmerk Converse. Het definitieve afscheidsoptreden van The Undeclinables vindt plaat op 20 december in W3 te Den Bosch. 'Het is mooi geweest en tijd voor nieuwe dingen,' licht de band in hun afscheid toe.

Discografie The Undeclinables

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Undeclinables

Audio/Video The Undeclinables

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer