Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE URN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Urn

Periode

1992 - heden

Genre

bluesrock

The Urn

Schiedamse bluesrockformatie rond veteraan Rini van Willigen, met als invloeden zowel Cream en Led Zeppelin als Soundgarden en Nine Inch Nails
Volledige biografie...

Bezetting

Rini van Willigen   gitaar, zang
Nico De Vos   basgitaar
Ron de Bruijn   drums
Willem van der Wall   gitaar

Overige muzikanten

Ivo Boon   drums
Bobby Jacobs   basgitaar

Biografie The Urn

Schiedamse bluesrockformatie rond veteraan Rini van Willigen, met als invloeden zowel Cream en Led Zeppelin als Soundgarden en Nine Inch Nails

1993

Nadat hij zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in de bluesbands Summerbreeze, Tip On In, Anton Geesink Band, The Gelling Experience (rond gitarist Eelco Gelling), Livin' Blues en Smithfield Bargain richt Van Wiligen in 1993 The Urn op.

Eelco Gelling Livin' Blues Smithfield Bargain Summerbreeze

1995 - 1996

The Urn The Urn maakt een demo met de titel Can't Go Out. Het bandje wordt uitgeroepen tot Demo van de Maand door het muzikantenvakblad Music Maker. De band maakt de ronde langs de platenmaatschappijen en vindt in 1996 een platendeal bij de Silvox Studio (o.a. Skik). Eind 1996 beginnen de opnames van het debuutalbum, met Caspar Falke van Silvox als producer.

Skik

1997

Het debuutalbum The Urn verschijnt in maart. De plaat ontvangt een aantal lovende recensies, maar verkoopt nauwelijks. Drummer Ivo Boon houdt het in december voor gezien, Ron de Bruijn neemt zijn plaats in.

1998

De Duitse platenmaatschappij Dark Reign is geĆÆnteresseerd en brengt het album uit in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De juni-uitgave van de Duitse versie van het tijdschrift Rolling Stone bevat een CD met Rolling Stones-covers, The Urn levert het nummer Sister Morphine. In het najaar volgt een toernee door Duitsland. Niet lang daarna begint de band aan de opnames van het tweede album, wederom voor Silvox.

1999

Op het tweede album Smithfield Bargain zet The Urn de lijn voort. Ook dit album wordt in de pers goed ontvangen.

2000

The Urn doet het goed in Duitsland, getuige de live opnames die gemaakt worden voor het televisiestation WDR.

2001

Op 6 februari is The Urn naast Amerikaanse bands als Canned Heat en The Schramms te zien in het TV-programma Crossroads op de Duitse zender WDR. Tijdens de tournee door Duitsland speelt ook bassist Bobby Jacobs (Blues Summit) mee in de band.

Blues Summit

Discografie The Urn

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Urn

Audio/Video The Urn

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer