Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THEO MAASSEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

08-12-1966 - heden

Genre

cabaret, cabaretier, carnaval, Nederlandstalig, tekstschrijver, zang

Online

Beeld en Geluidwiki
Officiële website

Pseudoniemen

Theo Maassen & De Kapotte Kontjes

Theo Maassen

De Brabantse cabaretier Theo Maassen (Oegstgeest, 8 december 1966) maakt vernieuwend geëngageerd cabaret. Hij wint in 1990 het cabaretfestival Cameretten en krijgt tevens de publieksprijs. Tussen 1994 en 2006 gaat hij op tournee met de programma's Bepaalde Dingen, Neuk Het Systeem, Ruwe Pit, Functioneel Naakt en Tegen Beter Weten In.
Volledige biografie...

Instrumenten

cabaretier, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

1992   Lebbis & Jansen
2000   Fred van Straten
2000   Hans Teeuwen
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Theo Maassen

De Brabantse cabaretier Theo Maassen (Oegstgeest, 8 december 1966) maakt vernieuwend geëngageerd cabaret. Hij wint in 1990 het cabaretfestival Cameretten en krijgt tevens de publieksprijs. Tussen 1994 en 2006 gaat hij op tournee met de programma's Bepaalde Dingen, Neuk Het Systeem, Ruwe Pit, Functioneel Naakt en Tegen Beter Weten In. Eind 2006 wordt de cabaretier overladen met prijzen: de Prijs van de Kritiek van de Kring van Nederlandse Theatercritici, de Prins Bernhard Cultuurfonds Theater Prijs en de poelifinario. Op televisie is hij onder meer te zien in de televisieseries Mevrouw De Minister (2002) en Waltz (2006). Hij speelt een rol in het toneelstuk De Sterfscène en is te zien in o.a. de jeugdfilms Minoes (2001) en Kees de Jongen (2003) en de speelfilms AmnesiA (2001), Interview (2003), Amazones (2004) en Zwartboek (2006). Zelf regisseert hij de documentaire De Onterechte Kampioen. Naar aanleiding van een track van de rapgroep Den Haag Connection met doodsbedreigingen aan het adres van politica Ayaan Hirsi Ali (waarvoor de bandleden worden gearresteerd) neemt Maassen in 2004 het nummer Doodsbedreiging op. In februari 2007 behaalt zijn carnavalsnummer Lauwe Pis de eerste plaats van de Nederlandse hitparade. Maassen speelt de hoofdrol in de speelfilm TBS (januari 2008) van regisseur Pieter Kuijpers met muziek van het Paleis van Boem.

Discografie Theo Maassen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Theo Maassen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer