Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THOMAS AZIER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Thomas Azier in 2012

Periode

1988 - heden

Genre

new wave, pop, pop/rock, synthi

Online

Officiƫle website

Thomas Azier

Thomas Azier is een Nederlandse elektronische popartiest die werkt vanuit Berlijn en Parijs. Zijn debuutalbum 'Hylas' wordt in 2014 wereldwijd uitgebracht. Met de gelijknamige tour treedt Azier op door heel Europa. In 2017 verschijnt de opvolger 'Rouge'.
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2019   Anouk

Biografie Thomas Azier

Thomas Azier is een Nederlandse elektronische popartiest die werkt vanuit Berlijn en Parijs. Zijn debuutalbum 'Hylas' wordt in 2014 wereldwijd uitgebracht. Met de gelijknamige tour treedt Azier op door heel Europa. In 2017 verschijnt de opvolger 'Rouge'.

1988 - 2011

Thomas Azier wordt geboren in Leiden en verhuist op zijn negentiende naar de Duitse hoofdstad waar hij zich in zijn thuisstudio laat omringen door synthesizers. De inspiratie voor zijn liedjes haalt hij onder meer uit het moderne stadsleven. Hij werkt twee jaar lang aan songmateriaal, voor zichzelf maar ook voor derden. Hij levert in 2011 onder meer zangbijdragen op de albums XOXO van de Duitse rapper Casper (Benjamin Griffey) en Nectar & Ambrosia van het Oostenrijkse Ill.Skillz. Hij werkt ook samen met andere Berlijnse Nederlanders zoals Michiel Flamman (Solo, Unterwelten) en Rutger Hoedemaekers (About, Bart Constant). Azier neemt zijn eerste EP's op in een oude Berlijnse gieterij in samenwerking met geluidsontwerper Robin Hunt.

About Bart Constant Solo Unterwelten

2012

Thomas Azier in 2012 De EP Hylas 001 wordt gepresenteerd tijdens het Groningse Eurosonic/Noorderslag in januari waar Thomas Azier vier optredens verzorgt. De plaat is vernoemd naar een personage uit de Griekse mythologie. Later in het jaar volgt Hylas 002. De compacte, klassiek opgebouwde popsongs vallen op door de groots aangepakte arrangementen en de expressieve zang waarbij Azier regelmatig zijn kopstem inzet. Nummers als Red Eyes en Ghostcity laten invloeden horen uit synthesizerpop uit de jaren tachtig, aangevuld met elementen uit dance en elektronische industrial. De muzikant bereikt in Frankrijk een groot publiek dankzij een tournee als voorprogramma van Woodkid (echte naam: Yoann Lemoine), de Franse videoclipregisseur en songschrijver wiens clips op YouTube tientallen miljoenen kijkers trekken. Met Woodkid doet Azier in november ook Paradiso aan. Vlak voor kerst tekent hij een contract bij Mercury Records in Frankrijk. Het sublabel van Universal gaat het debuutalbum van Azier wereldwijd uitbrengen.

2013

Azier moet zijn optreden op Eurosonic in Groningen in januari afzeggen door toedoen van een blessure aan zijn kaak. Hij is wel te zien tijdens het Best Kept Secret Festival in juni, zijn eerste openluchtoptreden. De muzikant krijgt een deal bij het grote Amerikaanse label Casablanca Records dat zijn debuutalbum Hylas in de Verenigde Staten uitbrengt. Casablanca Records laat hem ook samenwerken met andere artiesten die op het label muziek uitbrengen, zoals de indie-R&B-act Until The Ribbon Breaks. Daarnaast werkt hij ook mee aan een album van de Belgische songwriter Stromae met wie hij in het najaar een tiental shows doet in Frankrijk. In oktober verblijft Thomas Azier twee weken in de Verenigde Staten voor shows met Woodkid, onder meer op het showcasefestival CMJ in New York.

2014

Het album Hylas komt uit in januari. In dezelfde maand staat Thomas Azier voor de tweede keer op Noorderslag.

2015

Het nummer 'Red Eyes is te horen in een commercial van het wereldberoemde parfummerk Yves Saint Laurent.

2016

Thomas Azier tekent voor de muziek van de korte thriller 'Passage' van regisseur Victor Ponten en producent Habbekrats.

2017

Inmiddels woont Thomas Azier in Parijs. Zijn tweede album heet 'Rouge' en is een stuk ingetogener dan zijn voorganger.

Discografie Thomas Azier

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Thomas Azier

Audio/Video Thomas Azier

Video Thomas Azier

Thomas Azier - Ghostcity
Thomas Azier - Ghostcity
Thomas Azier - Angelene (...
Thomas Azier - Angelene (official video)
Thomas Azier - EP Hylas 0...
Thomas Azier - EP Hylas 002 - Official Trailer
Thomas Azier - Red Eyes (...
Thomas Azier - Red Eyes (official video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Thomas Azier - Ghostcity

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer