Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TIM GRIEK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

drums, producer, producers

Tim Griek

Tim Griek is drummer van Ekseption en wordt later stafproducer bij platenmaatschappij EMI in welke hoedanigheid hij onder andere verantwoordelijk is voor de eerste albums van André Hazes.
Volledige biografie...

Instrumenten

drums, producer

Genoemd in de biografie van

1980   André Hazes
1988   Ekseption

Biografie Tim Griek

Tim Griek is drummer van Ekseption en wordt later stafproducer bij platenmaatschappij EMI in welke hoedanigheid hij onder andere verantwoordelijk is voor de eerste albums van André Hazes.

In bezetting van

Ekseption   drums
The Jokers   drums

1958 - 1988

Tim Griek begint zijn muzikale loopbaan als drummer in de Haarlemse rhythm&blues band The Jokers. De band bestaat van 1958 tot 1966. In 1965 veranderen The Jokers hun naam in Incrowd maar omdat er al een Nederlandse band met die naam is, moeten ze hun naam in 1967 wederom veranderen. Dit keer wordt er gekozen voor Ekseption. In 1968 stapt Griek uit deze band en legt hij zich toe op het produceren. Een van zijn eerste wapenfeiten is de productie van de Dimitri van Toren LP Tussen Hemel En Aarde en de eerste Brainbox LP. Minder bekende platen waarbij Griek achter de mengtafel zit zijn o.a. Powerhouse (1972) van Warehouse, Veilig In Het Verkeer (1973) van Bromsnor en de Schellebellen en Daybreak (1973) van Pat Cool. In 1979 komt Tim Griek, dan inmiddels stafproducer bij EMI, in contact met André Hazes. Het is het begin van een zeer succesvolle samenwerking. Tim Griek komt op 13 februari 1988 bij een auto-ongeluk om het leven. Hazes draagt het album Liefde Leven Geven aan Griek op.

André Hazes Brainbox Dimitri van Toren Ekseption The InCrowd The Jokers

Discografie Tim Griek

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Tim Griek

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer