Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TIM TREFFERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Persfoto Tim Treffers

Periode

03-08-1988 - heden

Tim Treffers

Tim Treffers brengt in maart 2015 zijn debuutalbum 'Never trust a man in a fur coat' uit. In 2016 hoort het Japanse label P-Vine Records de nummers van Treffers en biedt hem een 5-jarig platencontract aan. Zijn album 'Never trust a man in a fur coat' wordt daar als eerst ...
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Eric van den Brink   componist, producer
Eddie Conard   percussie
Ruud Breuls   trompet
Dianne Marchal   achtergrondzang
Tim Vermeulen   producer
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Tim Treffers

Tim Treffers brengt in maart 2015 zijn debuutalbum 'Never trust a man in a fur coat' uit. In 2016 hoort het Japanse label P-Vine Records de nummers van Treffers en biedt hem een 5-jarig platencontract aan. Zijn album 'Never trust a man in a fur coat' wordt daar als eerst uitgebracht en Tim bezoekt het land voor een promotietour. Ondertussen verschijnt 'Reaching for the sky' op single.

1988 - 2008

Tim Treffers wordt op 3 augustus 1988 geboren in Ede. Hij is afkomstig uit een muzikale familie, waarvan Arnie Treffers (Long Tall Ernie & The Shakers) het bekendste voorbeeld is. Op zijn negende start hij met pianolessen.

Long Tall Ernie and the Shakers

2009 - 2013

Tim start met zingen in lokale Utrechtse bands, waar hij inmiddels woont. Hij volgt zangles bij onder andere Lisa Boray, Natasja den Toom en Sietske Roscam Abbing. Ook ontmoet hij hier Tim Vermeulen met wie hij een componistenduo begint.

Tim Vermeulen

2014

De eerste single 'Love is the ruler' komt uit en is een voorproefje van het album dat in het voorjaar van 2015 verschijnt. Ook 'Stranger's tears' komt op single uit.

2015

Persfoto Tim Treffers Het debuutalbum 'Never trust a man in a fur coat' verschijnt in maart. Op het album staan composities van Treffers zelf, Tim Vermeulen en Eric van den Brink, die het album beide ook produceren. Op de plaat doen veel bekende muzikanten mee, waaronder Hans Vermeulen, Eddie Conard, Ruud Breuls en Dianne Marchal. De pers ontvangt het album met lovende recensies. 'Real good love' verschijnt als 3e single.

Dianne Marchal Eddie Conard Eric van den Brink Hans Vermeulen Ruud Breuls

2016

Het Japanse label P-Vine Records hoort de nummers van Treffers en biedt hem een 5-jarig platencontract aan. Zijn album 'Never trust a man in a fur coat' wordt ook in Japan uitgebracht en Treffers bezoekt het land voor een promotietour.
In het najaar start hij met de repetities voor 'Invitation to the sound of Jerney Kaagman & Earth and Fire', een theatershow van Marieke Eelman die in het voorjaar van 2017 door de Nederlandse theaters tourt.

Marieke Eelman

2017

Albumcover "Carnival of life", 2017 De Japanse zangeres Mimlus Naito Akiko vraagt Tim Treffers twee duetten met haar op te nemen voor haar album Squame dat in oktober op cd, vinyl en zelfs cassette verschijnt.

Op 18 oktober verschijnt ook Treffers' tweede album in Nederland en Japan, getiteld Carnival of life. Het album bevat naast twee covers van Michael Franks en Jimmy Webb acht nieuwe stukken, gedurfder dan zijn debuutplaat met meer soul-, jazz- en elektronische invloeden. Onder andere Julya Lo'ko, Taco Gorter, David Stolk, Eddie Conard, Ruud Breuls en SaraLee Vos doen op het album mee, en de productie is in handen van Eric van den Brink, Tim Vermeulen en natuurlijk Treffers zelf.

David Stolk Eddie Conard Eric van den Brink Julya Lo'ko Ruud Breuls SaraLee Vos Taco Gorter Tim Vermeulen

2020

Persfoto 2020 Op het album 'Young and Determined', dat verschijnt bij P-Vine Records, werkt Treffers samen met Julia van der Toorn en Lo van Gorp. De plaat wordt in Japan met enthousiasme ontvangen.

Julia Zahra

Discografie Tim Treffers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tim Treffers

Audio/Video Tim Treffers

Video Tim Treffers

Tim Treffers - Reaching f...
Tim Treffers - Reaching for the sky
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Tim Treffers - Reaching for the sky

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer