Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TIM WES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tim Wes

Periode

1993 - heden

Genre

funk, jazz, R&B, soul, tenorsaxofoon

Online

Officiële website

Tim Wes

Tim Wes (1993) is een talentvolle jazzsaxofonist en zanger uit Spijkenisse. Hij is vernoemd naar de Amerikaanse jazzgitarist Wes Montgomery en groeit op met muziek uit de platenkast van zijn vader, zoals Dexter Gordon, Ella Fitzgerald en John Coltrane. Wes luistert ook naar pop, funk, soul en hiphop. Hij volgt ...
Volledige biografie...

Instrumenten

tenorsaxofoon, zang

Biografie Tim Wes

Tim Wes (1993) is een talentvolle jazzsaxofonist en zanger uit Spijkenisse. Hij is vernoemd naar de Amerikaanse jazzgitarist Wes Montgomery en groeit op met muziek uit de platenkast van zijn vader, zoals Dexter Gordon, Ella Fitzgerald en John Coltrane. Wes luistert ook naar pop, funk, soul en hiphop. Hij volgt een gymnasiumopleiding bij scholengemeenschap Blaise Pascal in Spijkenisse. Via blokfluit, klarinet en sopraansaxofoon komt hij terecht bij het instrument dat het beste bij hem past: de tenorsaxofoon. Zijn broer Dennis is manager en producer. Al op 18-jarige leeftijd werkt Wes aan zijn eerste album On My Way (maart 2012). Op de plaat mixt hij jazztraditie met eigentijdse muziek. Tegelijk met het uitkomen van de cd verschijnt de gelijknamige documentaire, gemaakt door Elvira Waterval. In 2013 staat de saxofonist op onder meer Noorderslag en North Sea Jazz. Hij levert een bijdrage op de single First Crash Overthrow van rockband Kane, treedt op met Candy Dulfer en is te gast in het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door. Tim Wes wordt in oktober 2013 verkozen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent van 2013.

Discografie Tim Wes

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tim Wes

Audio/Video Tim Wes

Video Tim Wes

tim wes on saxephone only...
tim wes on saxephone only 13 years old
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
tim wes on saxephone only 13 years old

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer