Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TIN MEN AND THE TELEPHONE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2010 - heden

Genre

hiphop, instrumentaal, jazz

Online

Officiële website
Facebook

Pseudoniemen

TM&T

Tin Men and the Telephone

Tin Men and the Telephone is een avontuurlijk muzikaal trio dat z'n inspiratie haalt uit hedendaagse jazz, modern klassiek, hiphopritmes en muziek uit de Balkan. Tijdens hun multimediaperformances gebruiken de muzikanten audiovisuele samples en projecties op een groot scherm waarmee ze op vaak humoristische wijze commentaar geven op de rol ...
Volledige biografie...

Bezetting

Lucas Dols   contrabas
Borislav Petrov   drums
Tony Roe   elektronica, piano

Overige muzikanten

Stef van Es   gitaar

Genoemd in de biografie van

2010   Room Eleven

Biografie Tin Men and the Telephone

Tin Men and the Telephone is een avontuurlijk muzikaal trio dat z'n inspiratie haalt uit hedendaagse jazz, modern klassiek, hiphopritmes en muziek uit de Balkan. Tijdens hun multimediaperformances gebruiken de muzikanten audiovisuele samples en projecties op een groot scherm waarmee ze op vaak humoristische wijze commentaar geven op de rol die communicatie speelt in de moderne maatschappij. Bij het ontwikkelen van de elektronische interactiviteit tussen beeld en geluid werkt bandleider Tony Roe (1979) nauw samen met industrieel vormgever Olger Star. Roe volgt na zijn studie klassiek piano op het Koninklijk Conservatorium Den Haag, opleidingen bij de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft, Music Technology bij de HKU in Utrecht en het Koninklijk Conservatorium Amsterdam. Hij speelt in ensembles en bands als Asko|Schönberg, Room Eleven, Tetzepi, Tarhanna en OOOO. Het trio bestaat verder uit bassist Lucas Dols (o.a. Room Eleven en Wicked Jazz Sounds) en de in Sofia geboren drummer Borislav Petrov (o.a. Rakia, Jazzanitza en het Modern Balkan Jazz Orchestra). Op het eerste album Moetjenou?! (2010) maken de muzikanten gebruik van de melodieën en ritmes van niet-muzikale geluiden, zoals autonavigatiesystemen, ringtones, voetbalcommentatoren, verkeerslawaai en dierengeluiden. Tin Men and the Telephone staat onder meer op North Sea Jazz, Oerol en De Parade en tourt door Europa voor optredens tijdens festivals als Tremplin Jazz d'Avignon (Frankrijk), Vortex (Engeland), Music Village (België) en Konstanzer Jazzherbst en B-flat (Duitsland). Op 26 september 2013 presenteert het trio in het Bimhuis Appjenou?!, een album in de vorm van een interactieve app.

Discografie Tin Men and the Telephone

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tin Men and the Telephone

Audio/Video Tin Men and the Telephone

Video Tin Men and the Telephone

Tin Men and the Telephone...
Tin Men and the Telephone at the Dutch Jazz World Meeting 2012 - part 1
AVRO Kunst - Tin Men & th...
AVRO Kunst - Tin Men & the Telephone (Live@Opium Night Live)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
AVRO Kunst - Tin Men & the Telephone (Live@Opium Night Live)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer