Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TIPICO JULIET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1970 - 1976

Genre

Antillen

Tipico Juliet

Tipiko Juliet uit Curaçao is het Antilliaanse antwoord op The Jackson 5. De groep bestaat uit de gebroeders Juliet. Tipiko Juliet treedt vooral op in Hotel Flamboyant, het latere Princess Beach Hotel met repertoire dat het midden houdt tussen folkmuziek, danza, wals, mazurka's maar ook populaire Caribische popmuziek. Chowi-Chowi en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Edsel Juliet   percussie, zang
Kenneth Juliet   gitaar, zang
Juny Juliet   zang
Gerrel Juliet   basgitaar, zang
Roland Juliet   zang

Genoemd in de biografie van

1970   Edsel Juliet

Biografie Tipico Juliet

Tipiko Juliet uit Curaçao is het Antilliaanse antwoord op The Jackson 5. De groep bestaat uit de gebroeders Juliet. Tipiko Juliet treedt vooral op in Hotel Flamboyant, het latere Princess Beach Hotel met repertoire dat het midden houdt tussen folkmuziek, danza, wals, mazurka's maar ook populaire Caribische popmuziek. Chowi-Chowi en Kinderachtig zijn de bekendste nummers. Als Kenneth Juliet naar Nederland vertrekt om te studeren, richten Edsel en Juny Juliet samen met enkele Dominicaanse muzikanten het dertien man sterke salsa-orkest Poder Latino op.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Tipico Juliet

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer