Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TJANE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tjane in 2009

Periode

2003 - heden

Genre

folk, Nederlandstalig, wereldmuziek

Tjane

Tjane is de Brabantse groep van multi-instrumentalist Guy Roelofs, gespecialiseerd in traditionele muziek van de Lage Landen. De band is de Nederlandse evenknie van Europese groepen als Urban Trad, het Keltische Capercaillie en het Finse Värttinä.
Volledige biografie...

Bezetting

Nele Martens   zang
Jenny van Diggelen   fluit, tin whistle, zang
Raquel Gigot   accordeon
Guy Roelofs   bouzouki, toetsinstrumenten
Jiroh Matulessy   gitaar

Overige muzikanten

Martin Vermeer   gitaar
Arjan van Tricht   engineer
Silvie Moors   zang
Ben Faes   contrabas
Ruben van Boven   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2004   Crackerhash

Biografie Tjane

Tjane is de Brabantse groep van multi-instrumentalist Guy Roelofs, gespecialiseerd in traditionele muziek van de Lage Landen. De band is de Nederlandse evenknie van Europese groepen als Urban Trad, het Keltische Capercaillie en het Finse Värttinä.

2003 - 2006

Guy Roelofs richt na de bands Moira, Grond, en het project Cadans der Getouwen de folkgroep Tjane op, bestaande uit Nederlandse en Belgische muzikanten: Silvie Moors (zang), Jenny van Diggelen (fluit, tin-whistle, zang), Gilles Rullmann (viool), Ben Faes (contrabas) en Ruben van Boven (drums). Tjane speelt traditionele volksmuziek met Ierse en hedendaagse invloeden, zoals te horen op het debuutalbum Mark dat 25 november 2006 wordt gepresenteerd in Cultuurcentrum Van Gogh te Zundert. In 2006 staat de band ook op het Belgische Folkfestival Dranouter, het Triskell Zomerfestival in Limburg en het festival World Folk Night in Veldhoven.

2007 - 2009

Guy Roelofs en Jenny van Diggelen zijn de constante factoren in Tjane. De Vlaamse zangeres Silvie Moors wordt opgevolgd door Nele Martens (1983). Na Martin Vermeer (ex-Purple Paris) neemt Jiroh Matulessy de gitaarpartijen voor zijn rekening. Op 6 mei 2007 presenteert Stichting Volksmuziek Nederland in Para te Breda de compilatie De Manuscripten. Op deze cd spelen de groepen Twee Violen En Een Bas, Madlot, Lirio!, en Tjane bewerkingen van muziekhandschriften uit de periode 1700-1865 van onder anderen J. Hanekuijk, Carel en Willem Balmer, en Andries Kiers. Na het optreden in 2007 op het Eindhovense Folkwoods verlaat Gilles Rullmann de groep. Hij wordt vervangen door accordeonist Wouter Kuyper die in september meespeelt tijdens Parafolk in Breda. Kuyper wordt op zijn beurt in 2008 vervangen door Raquel Gigot. Op 21 juni 2009 speelt Tjane op een festival op het Domein Ter Speelbergen in het Belgische Beerzel-Putte.

Discografie Tjane

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tjane

Audio/Video Tjane

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer